BalkansPress

Dobro došli!

BANjALUKA - U Vatikanu je u toku sastanak predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika sa poglavarom Rimokatoličke crkve papom Franjom. Uoči sastanka Dodika i pape Franje u središtu Rima postrojena je i garda koja je dočekala srpskog člana i predsjedavajućeg Predsedništva BiH.U pratnji Milorada Dodika je i predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović.

PROČITAJTE: OSTAVIO ZA SOBOM ŽENU I DVOJE DECE Otkriven razlog samoubistva dečjeg urologa iz Tiršove: Izjedala ga jedna stvar!

Sastanak će trajati 45 minuta, iako je običaj da sastanci sa poglavarom Rimokatoličke crkve traju 20 minuta, prenosi RTRS. 

 

Nakon sastanka sa papom, biće održan i bilateralni razgovor sa državnim sekretarom Svete stolice, kardinalom Pjetrom Parolinom, koji bi trebalo da traje 45 minuta.

Dodik je ranije najavio da će tokom zvanične posete Vatikanu pokušati da objasni papi Franji kakve su zločine ustaše učinile Srbima u Drugom svetskom ratu i potrebu da se to tako predstavi u svetu. 

On je rekao da će papu obavestiti i o planiranoj gradnji monumentalnog spomen-parka jasenovačkim žrtvama u Donjoj Gradini, te da je to zajednički projekat Srpske i Srbije. 

Dodik je rekao da će biti razgovarano o odnosu BiH i Vatikana, ali o dešavanjima u svijetu, poput terorističkog napada na Novom Zelandu jer i sam papa Franjo promoviše snažno saradnju i mir.

Scroll to top