Uznemirenost u Podgorici zbog životinje od 30 centimetara.

Čitateljka portala crnogorske agencije MINA poslala je redakciji fotografiju životinje koju je videla u podgoričkom naselju u blizini brda Gorica koja jako podseća na krokodila.

Kako prenosi RTCG, ona je životinju gledala prethodna dva dana na putu do posla, između zgrada. Kako je objasnila, životinja je dugačka oko 30 centimetara i podseća na vrstu manjeg krokodila.

 

-Prvi put sam je videla u četvrtak na putu prema poslu kada je iskočila ispred automobila. Ista situacija ponovila se jutros. Važno je da neko objasni u kojoj životinji se radi, jer se pojavljuje dva puta u naseljenom mestu - kazala je građanka koja je želela da ostane anonimna.

DOBRO UHRANJEN SIVI GUŠTER

Konsultovani su i stručnjaci, koji su rekli da je posredi vrsta sivog guštera, karakterističnog za ovo podneblje.

-Posredi je starija forma vrste sivog guštera, bolje fiziologije stanja, dobro uhranjen, koji je karakterističan za naše podneblje i nije opasan - kazao je profesor biologije Tomislav Tomović za portal Antena M.

IGRAČKA, TIPA DEČIJA

S druge strane, Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore saopštio je na svojoj Fejsbuk stranici da nije u pitanju nikakva životinja slična krokodilu, već da je reč o običnoj gumenoj igrački. Oni su građanima dali i neka uputstva za ubuduće.

(BalkansPress / Izvor: Tanjug)

Scroll to top