Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) već nedeljama je na nogama, jer je do njih doprla informacija da je Milo Đukanović akter prisluškivanih razgovora, koji uskoro treba da budu plasirani u javnosti, piše crnogorska Borba.

Prema nezvaničnim informacijama, jedna strana obaveštajna služba, navodno, poseduje snimke telefonskih razgovora prvog čoveka Crne Gore.

- Agenti pokušavaju da se povežu sa kolegama iz okruženja kako bi proverili te informacije i došli do nekog traga da pokušaju da zaustave objavljivanje tih snimaka. Međutim, do sada nijesu uspeli da završe ništa, odnosno, saradnja sa kolegama iz okruženja nije na zavidnom nivou - otkriva izvor.

 

Tim koji se bavi ovim poslom je sastavljen od najodanijih kadrova DPS-a.

- Sve informacije se na dnevnom nivou slivaju u operativni štab Đukanovića, u njegovom kabinetu - otkriva sagovornik.

Nakon što je krenulo otvaranje afera protiv vrha vlasti, donesena je odluka da se napravi poseban centar u okviru ANB-a, čiji zadatak je samo praćenje komunikacija osoba koje su u kontaktu sa biznismenom Duškom Kneževićem.

PROČITAJTE: ZAŠTO JE IZETBEGOVIĆ ODJEDNOM STAO U DODIKOVU ODBRANU: Misteriozni preokret koji je sve zbunio!

Plan je da se unapred otkrije šta će biti objavljeno u medijima, na osnovu informacija koje stižu od Kneževića. Takođe, dogovoreno je da se kroz režimske medije satanizuju svi oni koji imaju bilo kakav kontakt sa Kneževićem, bez obzira što je reč i o novinarima kojima je to u opisu posla.

Za ovu akciju je specijalno opremljena jedna prostorija u ANB-u, koja je u funkciji gotovo 24 sata.

Scroll to top