BalkansPress

Dobro došli!

Potpredsednik saveta NVO „CPC“ Stevo Vučinić, kazao je u razgovoru za Aktuelno, da Crna Gora treba da bude zahvalna zvaničnom Vašingtonu i Berlinu na zaštiti od velikosrpskog i ruskog hegemonizma i Zagrebu koji lobira za nas u EU, jer bi nas u protivnom, kako je kazao, ”pojeli s opancima”.

Paranoja u Crnoj Gori dobija nove obrise kroz intervju Steva Vučinića.

PROČITAJTE: Zvanična Podgorica objasnila zbog čega kopa kanal na granici sa Srbijom!

„Beogradska štampa, za koju je svojevremeno vojvoda Gavro Vuković tvrdio da je najveća fabrika laži na Balkanu, transformisala se u pravu industriju za širenje lažnih vesti. Uključeni su svi počev od najviših državnih adresa Srbije, preko Akademije nauka, Crkve, naučnih i kulturnih institucija, skoro svih medija, pa do poslednjeg građanina iz srbijanskih zabiti. Horski ponavljaju neistinu da su Srbi u Crnoj Gori ugroženi i da nedavno usvojeni Zakon o slobodi vere temelji pravni osnov da im se otimu svetinje. Iz povesnoga iskustva znamo da će takvu i slične laži širiti svetom sve dok ne likvidiraju crnogorsku državu i Srbiji obezbijede izlaz na Jadransko more”, kazao je Vučinić za Aktuelno.

 

Ovih dana upravo gledamo ekstazu toga napada Srbije sa svime što ona jeste na našu zemlju, i to direktno i frontalno. Povod tome napadu krije se u odgovoru na pitanje: Đe je južna granica Srbije? Za zvanični Beograd, to je očito, ali ne i javno deklarisano, cela crnogorska obala. Naravno, unutar nje, podrazumeva se i cela Crna Gora”, rekao je Vučinić.

Vučinić naglašava da Crna Gora kao pomorska država, ima geostrateški značaj za kontinentalnu Srbiju.

“Aneksijom Crne Gore stekla bi geopolitički značaj, koji ona sada nema. Dozvolila bi da se na crnogorskoj obali ukotve vojni brodovi i uspostave vojne baze zemalja kojima su Evropska Unije i NATO neprijateljski ciljevi, i poduprta njihovom pretećom silom Evropi, stacioniranom, doslovno u središtu kontinenta, kolosalno osnažila sopstveni uticaj na političke centre koji o odlučuju o statusu Kosova i Republike Srpske, na koje teritorijalno pretenduje. Zato direktno i indirektno nasrće na sve crnogorsko, s tendencijom da zemlju uvede u haos, čak i građanski rat, i u neredovnim okonostima na vlast dovede petu kolonu, oličenu u skoro celoj opoziciji. Instrument za tu operaciju joj je Srpska crkva koja vešto koristi ekonomsko-socijalne probleme zemlje, i podmuklo, koristeći se religioznom harizmom, na noge je digla osiromašeni i prosti svet protiv ustavnoga poretka. Zato za zemlju i njene vodeće ljude i koristi termine koji imaju izrugujuće značenje, povezuje ih s kriminalom i sa zločinačkim organizacijama, da bi taj svet naoružala mržnjom prema sopstvenoj zemlji i vlastima”, kazao je Vučinić.

On konstatuje da nažalost, državna administracija obiluje kadrovima, spremnim da prodaju usluge svakome ko je spreman da ih plati.

“Mnogi su najobičniji strani agenti i izdajnici koji su se zaverili protiv sopstvene zemlje. Ali ovoga puta, zvanični Beograd i beogradski popovi namerili su se na crnogorsku vlast spremnu da brani suverenitet države članice NATO-a koja je još i pod visokom zaštitom Sjedinjenih Američkih Država. U zdravlje zvaničnog Vašingtona, ne treba zaboraviti i Berlin pod čijom smo monetarnom zaštitom i Zagreba koji svesrdno lobira naše interese u EU, za sada možemo da odahnemo, inače, veli se, ‘pojeli bi ne s opancima’. Nezadovoljnima preostaje da služe molebane i šetaju dok im ne dosadi”, poručio je Vučinić.

(BalkansPress / Izvor: Novosti, in4s.net)

Scroll to top