Pošto su postali svesni da manastire koji su podignuti pre 1918. godine i njihovu imovinu ne mogu čak ni skaradnim zakonom konfiskovati, vrh DPS-a na čelu sa Đukanovićem je upao u delirijum.

Sve je to pojačao rekordan broj ljudi na sinoćnoj litiji koju je predvodio Mitropolit Amfilohije. Nikšić je takođe oborio rekord broja vernika u litiji. Posebno ih je zaboleo Ostrog, a sa njim Morača, Đurđevi Stupovi, Miholjska prevlaka, Savina, Manastir Svetog Petra Cetinjskog, Crkva Svetih apostola Petra i Pavla, Savina i manastiri na Skadarskom jezeru.

Monstrum je podivljao jer je iz najbližih redova njemu procurela informacija da je lično Ruski Patrijarh, u razgovoru sa vođama hajke na Srpsku pravoslavnu crkvu, nakon konsultacija sa Mitropolitom Amfilohijem tražio hitno povraćaj u Rusiju ruke Svetog Jovana Krstitelja i česticu časnog krsta sa Cetinja u Moskvu. Čak pretećim glasom. Sad traže krticu u svojim redovima, niko nije više siguran u DPS-u.

Đukanović ponavlja histerično “Ne može se na dve strane”.

Racionalnosti više ni malo nema, a strah od naroda i Rusije je preveliki. Čak ni NATO nema rešenja za toliki broj ljudi. Tek sad je Milo opasan kao razjareni ris i spreman bukvalno na sve, jer mu kabinet liči više na ludnicu nego na političku kancelariju.

Scroll to top