BalkansPress

Dobro došli!

"NOVOSTI" su došle u posed snimka na kojem se vidi kako protiče rušenje konaka manastira Svetog Vasilija kod Ulcinja.

Podsetimo, rano jutros počelo je rušenje konaka u okviru novog manastira Svetog Vasilija u zaleđu Ulcinja, u mestu Zoganje na Briskoj gori.

PROČITAJTE: Plaže još uvek prazne: Umesto gostiju u Crnu Goru stižu otkazi rezervacija!

Po nalogu inspekcijskih službi, uz asistenciju policije, prema nezaničnim saznanjima "Novosti" za rušenje je agažovana firma iz Nikšića.

 

Sveštenici SPC navode da je ovo odgovor vlasti u Crnoj Gori, nakon najave Mitropolita Amfilohija da se litije u Crnoj Gori nastavljaju 14.juna.

Lider Prave Crne Gore Marko Milačić objavio je snimak za koji navodi da je sa lica mesta.

Portal IN4S navodi da im je jedan čitalac sa lica mesta rekao da se na širem prostoru oko konaka Svetog Vasilija nalazi policija.

PROČITAJTE: "Nisam hteo NATO novac da NAPADAM BRAĆU": Grčki kapetan Ricudis poslao SNAŽNU PORUKU SRBIMA

Portal navodi i da se trenutno kod konaka nalaze i pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice.

- Specijalna policije i njihov šef Miloš Radulović obezbeđuju rušenje manastira Svetog Vasilija, kod Ulcinja. To je stara drevna crkva koja je nedavno proglašena za manastir. Oni su jutros došli sa mašinama, bez ikakve najave, blokirali prilazne puteve i počeli da ruše manastirski konak. Sestrinstvu nisu dali nikakvo rešenje, ali kažu da jesu advokatu - kazao je Slobodan Zeković, sveštenik Mitropolije crnogorsko-primorske za "Vijesti".

 

Sveštenici SPC navode da je ovo odgovor vlasti u Crnoj Gori, nakon najave Mitropolita Amfilohija da se litije u Crnoj Gori nastavljaju 14.juna.

Rektor Cetinjske bogoslovije Gojko Perović potvrdio je za "RTCG" da će litije početi sledeće sedmice, navodeći da su se “pojavili neki novi razlozi za okupljanja o kojima će javnost obavestiti detaljnije za dva-tri dana”.

Scroll to top