BalkansPress

Dobro došli!

Policija je jutros uhapsila predsednika opštine Budva Marka Carevića i predsednika Skupštine opštine (SO) Budva Krsta Radović ispred zgrade Opštine.

Prethodno je kordon policije pokušao da uvede Upravnu inspekciju u zgradu Opštine Budva.

Pre hapšenja, jake policijske snage su skoncentrisane oko zgrade opštine Budva u kojoj su prethodnu noć bili predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik SO Budva Krsto Radović, koje je nedavno smenila skupštinska većina u lokalnom parlamentu ovog grada.

Uhapšen je i sekretar za investicije Mladen Mikijelj.

Saznajemo da su uhapšeni i sin i brat Marka Carevića.

 

Polomljena su stakla na zgradi Opštine, a policija je upotrebila i hemijska sredstva.

Desetak kombija punih policije stigli su u Budvu.

Hapšenje gradonačelnika Marka Carevića, foto: Fejsbuk

Bez obzira na bestijalno iživljavanje policije nad funkcionerima Opštine i SO Budva, prebijanje odbornika i nedužnih građana, Uprava policije ni dva sata posle toga nije oglasila! Prad zgradom centra bezbednosti Budva okupljeno je više stotina građana koji skandiraju oklopljenim policajcima: Ustaše, ustaše... Građani su okupljenii pred zgradom Opštine uprkos kordonima policije...


VELIKE TENZIJE U BUDVI

Opštinski funkcioneri i građani okupili su se rano jutros u prostorijama Opštine Budva.

Gradski bulevar je blokiran. Kompletan grad je pod policijskom opsadom.

Carević je poručio da je na sceni okupacija Budve.

Podesetimo, juče je Upravna inspekcija - Ministarstvo javne uprave je oko 16:30 časova pokušala da uruči rešenje kojim se nalaže opstinskom rukovodstvu da omoguće ulazak u službene prostorije Vladimiru Bulatoviću i Snežani Kuč. Inspekcija je došla na zahtev vršioca dužnosti predsednika Skupštine i Opštine Budva Snežane Kuč i Vladimira Bulatovića.

 

Upravna inspekcija Ministarstva javne uprave pokušala je da obezbedi da se u skupštinsku službu Opštine Budva zavede odluka nove skupštinske većine kojom su smenjeni predsednik opštine Budva Marko Carević i predsednik SO Budva Krsto Radović.

Međutim, sa druge strane u službenim prostorijama nalaze se lokalni funkcioneri među kojima su Carević i Radović koji “brane” Opštinu.

Scroll to top