BalkansPress

Dobro došli!

Krivokapić se u međuvremenu sastao sa rukovodiocima nekih stranaka i sada je napravio selekciju u vidu nacrta po kome bi trebalo da teku dalji pregovori.

Prema Nacrtu plana raspodele resora u novoj crnogorskoj vladi, koji je pripremio mandatar Zdravko Krivokapić, koaliciji "Za budućnost Crne Gore" bi pripalo osam resora, koaliciji "Mir je naša nacija" pet, a koaliciji "Crno na bijelo" četiri, piše podgorički Dan.

Prema saznanjima lista, sve tri pobedničke koalicije na avgustovskim izborima imale bi po jedno potpredsedničko mesto, s tim što bi potpredsednik iz koalicije "Crno na bijelo" bio zadužen za koordinaciju službi bezbednosti.

List piše da će koalicija "Zajedno za budućnost Crne Gore" dobiti resore unutrašnjih poslova, zdravlja, prosvete, nauke, saobraćaja, ekonomije, javne uprave i sporta.

 

Koalicija "Mir je naša nacija" Alekse Bečića bi pripali resori pravde, održivog razvoja i turizma, rada i socijalnog staranja, ljudska i manjinska prava i Ministarstvo inostranih poslova.

Koaliciji "Crno na bijelo" pripali bi resori odbrane, poljoprivrede i ruralnog razvoja, kao i kulture i medija.

Krivokapić je mesto ministra finansija zadržao za eksperta po svom izboru, kao i mesto generalnog sekretara vlade.

Nacrtom je predviđeno i da čelne pozicije u Agenciji za nacionalnu bezbednost (ANB) i Upravi policije pokrivaju profesionalci koje će da kadrira URA.

Prethodno su sve koalicije imale obavezu da Krivokapiću kao mandataru dostave spisak resora za koje smatraju da ih mogu voditi kvalitetni ljude iz njihovih redova.

Krivokapić se u međuvremenu sastao sa rukovodiocima nekih stranaka i sada je napravio selekciju u vidu nacrta po kome bi trebalo da teku dalji pregovori.

Prema saznanjima Dana, izmene nacrta mogle bi biti minimalne u odnosu na predloženo, a Krivokapić će se danas sastati sa jednim od lidra DF Andrijom Mandićem i Abazovićem.

Scroll to top