BalkansPress

Dobro došli!

Biznismen Miodrag Daka Davidović saopštio je da će sve što je firma „Neksan“ zaradila biti zaveštano i predato Bogu i narodu.

„Sve što je firma Neksan zaradila u ovih 30 godina, i sve što ćemo u budućnosti zaraditi, do kraja mojeg života, da bude zaveštano i predato u službi Bogu i narodu. Sve od Božića pa nadalje“, naveo je Davidović.

Kako je dodao, sve što bude od profita napravila kompanija, biće podeljeno na sledeći način: 20 odsto za narodne kuhinje, 20 odsto deci sa posebnim potrebama, 20 odsto deci bez roditelja, 20 odsto svetoj i sabornoj apostolskoj crkvi, 20 odsto studentima, koji u pomoći vide nadu za svoja pregnuća.

 

„Na današnji dan firma ima 16,5 miliona neraspoređene, oporezovane dobiti. Samo se profit sme deliti, imovina se ne sme umanjivati. Nadam se da će moj unuk Vasilije, kome držim nadu, umeti da ceni dobročinstvo u našem Gospodu. Imovinu ne smeju razbacati kao nekad što su komunisti razbacali donacije velikih srpskih dobrotvora Mihajla Pupina i drugih“, istakao je Davidović, prenose „Vijesti“.

On je kazao da je mitropolit Amfilohije bio gromada kojoj smo se divili, iz koje će nastati sve naše divno i neprolazno.

„Budio nas je ljubavlju kojom ga je Bog vodio. U poslednjim danima, listajući svoje postojanje, ostavio je četiri amaneta. To su ta četiri amaneta, za koje bezbožnici tvrde da ne postoje. Prvi, sanjajući o ulcinjskoj Briskoj gori, da se opet podigne konak Svetog Vasilija Ostroškog. Drugi, da se obnovi kapela patrijarha Gavrila Dožića u moračkim Vrujcima. Treći, da se izgradi spomen-dom patrijarha Varnave Rosića. I četvrti, u kom je prkosno branio svetinje, želio je da se obnovi džamija u Pljevljima, kao prilog za obnovu onoga što je na džamiji polomilo tuđe, neprijateljsko kamenje. Mislio je o braći u Bogu, tražio je bratsku ruku, da bratski obraz osvetla i pomiri zemlju. Umirao je, a branio je svetinje“, rekao je Davidović.

On je istakao da su već preduzeti koraci kako bi mitropolitovi amaneti bili ispunjeni.

Scroll to top