BalkansPress

Dobro došli!

NATO avioni izbacuju bombe i rakete u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale.

Ovo za posledicu ima stvaranje velike koncentracije otrovnih hemikalija, a s obzirom da su bombe podložne menama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti ne govore istinu kada kaže da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gde se vojni avioni u povratku sa vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorišćene tokom misije.

 

Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno severnog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Maria di Leuce, grada pred Otrantskim vratima.

 

"Na dnu pred obalom Pesara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999. godine, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne menama morske struje, radi se o pokretnom arsenalu smrti."

"Nedavno je duž italijanske obale zabeležen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji 'Icram', koja prati tu pojavu, navode da su na telima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane", ispričao je Lanes kojem uskoro objavljuje knjigu u kojoj, kako kaže, otkriva zastrašujuće podatke o velikom broju slučajeva tumora kod novorođene dece.

(Izvor: Jutarnji.hr)

Scroll to top