Sve je počelo kada je Dario, iz nekog razloga, udario Stevana Josića, šefa obezbeđenja u "Mojoj kafanici", u glavu. Pošto nosi naočare, stakla su popucala i raskrvarila mu lice. Posle toga izbila je opšta tuča. Moj brat Dragan za to vreme je bio kod šanka, hteo je da plati račun...

U razgovoru, za "Novosti", ovo priča rođena sestra Dragana Jovanovića Gidre (26), bivšeg vođe navijača grupe "G3" novosadske Vojvodine, koji je kao i njegov drug Dario Roklicer (29) inače pilot i nekadašnji kik-bokser, brutalno pretučen nasmrt u sredu ujutru oko 4.30 u Novom Sadu.

- Obezbeđenje, među kojima ima i pripadnika interventne brigade, njih desetak skočilo je da ih razdvoji, a onda su počeli da tuku Roklicera, dok nije pao u nesvest sav krvav - ispričala je Jovanovićeva sestra svoja saznanja o nemilom događaju. - Moj brat, videvši šta se dešava, iako je u ruci imao šipke i kretao se pomoću štaka zbog posledica ranjavanja pre tri meseca, krenuo je sa namerom da pomogne drugu, kog su mrtvog izbacili na ulicu. Iako je jedan od prijatelja hteo mog brata da odvede kući, on nije hteo da ostavi Darija, već se vratio.

 

Ugledavši Roklicera okrvavljenog na pločniku, Jovanović je krenuo prema obezbeđenju, upućujući im psovke i pretnje.

- Dotično obezbeđenje iznelo je mrtvog Darija iz lokala i bacilo ga kao smeće napolje. Moj brat kada je to video, viknuo je - ubili ste mi druga, dići ću ceo grad na noge dok ne budete svi odgovarali za njegov život - priča Jovanovićeva sestra.

Onda je i Jovanović dobio udarac pajserom po glavi, kojim je prethodno udaren Dario. Odmah je pao, a obezbeđenje je nastavilo da ga tuče i palicama koje su, kako priča Gidrina sestra, uzeli iz crnog "pasata" beogradskih tablica.

SAHRANE - Dario Roklicer će u petak biti sahranjen na Gradskom groblju u Novom Sadu. Poslednji ispraćaj Dragana Jovanovića je u subotu na istom groblju.

Isterali su navodno sve goste, koji su, kako Jovanovićeva sestra kaže, ostavili za sobom i sve stvari, jakne i torbe.

Neutešnoj devojci drug njenog brata javio je da su "Dragana ubili od batina ispred Kafanice".

- Otišla sam tamo. Ležao je na nosilima u vozilu Hitne pomoći... Kada su odneli njegovo telo, zahtevala sam na Klinici za sudsku medicinu da ga vidim. Da zapamtim svaku udarac koji je dobio - potresena je devojka.

Prema njenim rečima, on na telu nije imao ni ogrebotine.

 

- Udarali su ga samo po glavi - nastavlja Jovanovićeva sestra. - Svaka kost u lobanji mu je polomljena, nema jagodice, uši su mu popucale. Pretpostavljam da je već od prvog udarca pao u nesvest ili je već bio mrtav, i dok je nepomično ležao polomili su mu sve kosti lica.

Akteri nemilog događaja su se razbežali, a policija je posle toga privela 15 osoba na informativni razgovor, ali niko nije zadržan. Desetak sati kasnije, odnosno oko 15 časova, na desetak metara od obdaništa, u Bulevaru Jaše Tomića uhapšen je osumnjičeni Josić u plavom "kliju". On je sedeo na mestu suvozača, dok je njegova devojka bila za volanom. I ona je dovedena u policiju, ali je puštena posle obavljenog razgovora u svojstvu građanina.

* Dario Roklicer ubijen je ispred "Moje kafanice"

- Još se utvrđuju sve okolnosti - saznajemo iz izvora bliskog istrazi. - I Tužilaštvo bi trebalo da utvrdi da li ima elemenata da se protiv još nekog podnesu prijave za učestvovanje u tuči i nasilničko ponašanje.

Novosađanin Stevan Josić (34) zvani Sima Strahota, osumnjičen da je u sredu u zoru, metalnom šipkom brutalno nasmrt pretukao dvojicu sugrađana, o onome šta se dešavalo u lokalu "Moja kafanica", a potom i ispred na ulici, u policiji nije govorio, branio se ćutanjem.

RANjAVANjE RADNIKA OBEZBEĐENjA - Među radnicima obezbeđenja pomenutog lokala, te večeri je, kako saznajemo, bio i jedan mladić na kog je Jovanović pucao 2008. godine ispred diskoteke "Akvarijus" u Novom Sadu. Tada je ovaj bio povređen u nogu.

I Miroslav Knežić Kimi (32), uhapšen pod sumnjom da je pomogao Josiću posle zločina, takođe se, kako saznajemo, branio ćutanjem. On se sumnjiči da je Josića vozio svojim automobilom i krio ga u svom stanu. Kod Miroslava su pronađeni nelegalno oružje i municija, a tereti se za pomoć učiniocu posle počinjenog krivičnog dela.

 

Protiv sada pokojnog Jovanovića, u prethodnom periodu je podneseno 36 krivičnih prijava za razna krivična dela, a poslednja u septembru ove godine, jer je u njegovom stanu pronađena izvesna količina droge, vagica za merenje i municija. Na njega je pucano 7. septembra u Ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu. Tri meseca kasnije je pod sumnjom da je pokušao da ga ubije, uhapšen je Stevan A. (33) iz Sremskih Karlovaca.

Prethodno, krajem juna, Jovanović je ranjen hicem iz vatrenog oružja, ali lakše, na novosadskoj plaži "Štrand".

* Privođenje Stevana Josića zvanog Sima Strahota

ODBAČEN PRITVOR ZA SVE?

Prema nezvaničnim saznanjima, novosadska policija je saslušala sve aktere tuče čiji je epilog dvostruko ubistvo. Za njih deset je, kako saznajemo, zatraženo da im se odredi zadržavanje, pa čak predloži i pritvor kako bi se razjasnile do tančina sve okolnosti smrti dvojice mladića. Tužilaštvo je, međutim, imalo drugačiji stav i oni su posle ispitivanja pušteni.

 

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top