Pripadnici Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije su tokom prazničnih dana uspeli da presretnu sprskog gastarbajtera, koji je na deonici autoputa od mađarske granice prema Beogradu, u blizini Novog Sada, vozio čak 270 kilometara na čas.

U novim vozilima  tzv. presretačima, najpre je detektovana ova brzina, a nedugo zatim je ovaj gastarbajterski „Fanđo“ zaustavljen i ekspresno priveden kod sudije za prekršaje u Novom Sadu. Oduzeta mu je dozvola na mesec dana, a „zaradio“ je i visoku novčanu kaznu, primerenu nedelu u saobraćaju koje je počinio.

 

- Pored redovnih aktivnosti, u ovim prazničnim danima pojačano je i delovanje od strane Uprave saobraćajne policije na otkrivanju težih saobraćajnih prekršaja, kao što je prekoračenje brzine, vožnja pod dejstvom alkohola i slično - kaže za Informer Nenad Ljubišić, službenik saobraćajne policije u Novom Sadu i predsednik Strukovnog udruženja policije „Dr Rudolf Arčibald Rajs“ i dodaje:

-  Saobraćajci u Novom Sadu su  poznati i po čestim akcijama tj. punktovima poznatim kao "levak",  prilikom kojih se otkrije veliki broj težih prekršaja iz oblasti bezbednosti saobraćaja.

Pre svega,  onih koji prebrzo voze , zatim pijanih vozača, koji se isključuju  iz saobraćaja i naravno, po zakonu, šalju na trežnjenje u policijsku stanicu.

Na ovaj način, verovatno, smo sačuvali živote  mnogih  nedužnih učesnika u saobraćaju koji poštuju zakon, kao  i živote mnogih naših sugrađana. Baš kao što su kolege, koje su presrele čoveka koji je vozio skoro 300 km na čas, sačuvale i njegov, ali i živote potencijalnih žrtava ovako sulude vožnje.

(Informer)

Scroll to top