LOPARI - Konstantin Stjepić, desetogodišnji dečak iz Lipovice kod Lopara, koji je nestao pre dva dana, još nije pronađen, iako za njim traga više od 300 pripadnika policije, Državne granične službe, Civilne zaštite, vatrogasaca, lovaca i meštana. Od šest časova ujutro, akciji su se priključili i pripadnici Civilne zaštite Brčko distrikta, Gorska služba spasavanja sa tri psa-tragača i dva drona sa dva pilota...

Ispred kuće Stjepića vri kao u košnici - smenjuju se ljudi, koji se iscrpljeni i blatnjavi vraćaju iz šume, drugi odlaze u potragu...

Miodrag Rakić iz Lopara i Aleksandar Bešević, koji je pristigao iz Novog Sada, sa terencima-kvadovima dostavljaju vodu i hranu ljudima koji pretražuju teren.

 

U akciju traženja uključilo se petnaest članova Federalne uprave Civilne zaštite. Emir Ćukas i Pavica Galić, medicinar, kažu da je pored dronova i pasa tragača ekipa i medicinski opremljena za ovakve slučajeve. Dve ekipe Republičke uprave Civilne zaštite RS stigle su sa termovizijskim kamerama...

Dragan Kos, pomoćnik direktora Uprave, kaže kratko da ove kamere mogu otkriti dečaka ukoliko se nađe u njihovom "vidokrugu".

- Pokrili smo kompletno područje, ali bez uspeha. Konstantin je u utorak bio sa stadom ovaca na nekoliko stotina metara od kuće, gde ga je majka i videla. Dok je ona stigla do njega, on je nestao - kaže Tojić.

I GRAĐANI POMAŽU

Aleksandra Simojlović, portparol CJB Bijeljina, koja se sve vreme nalazi na licu mesta u Lipovici, kaže da je reč o verovatno najvećoj potrazi organizovanoj u poslednjih 20 godina na području Semberije i Majevice.

- S obzirom na to da dečak boluje od autizma, molimo građane da nam pomognu oko njegovog pronalaženja, jer postoji mogućnost da se sakrio i pritajio u nekom objektu - kaže Simojlovićeva.


(novosti.rs)

Scroll to top