Jovana Jočić (27) tragično je izgubila život u porodičnom domu u Nakovu, gde je živela s roditeljima i četvorogodišnjom ćerkom. Ova mlada žena, nakon što je prekjuče, 12. marta, okončala drugu smenu u prodavnici mešovite robe “Univereksporta” u obližnjoj Kikindi, vratila se kući. Rekla je ukućanima da je umorna od posla i da odmah ide da se istušira, a zatim će na spavanje. Desetak minuta kasnije, nešto pre ponoći, poginula je od - strujnog udara. Navodno, nastradala je pokušavajući da otvori slavinu i vodom napuni kadu.

Jovanu je mrtvu na podu kupatila, s tušem u ruci, pronašao njen otac Jovan Rosić. Provalio je zaključana vrata ispod kojih se voda izlivala u hodnik. Čim je dohvatio kvaku udarila ga je struja. Nekako se presabrao, pa odvrnuo osigurače kupatila i tek onda uspeo da dođe do ćerke kojoj, nažalost, nije bio spasa.

 

- Jovan me je, uspaničen, telefonom nazvao i rekao mi da odmah dođem. Znao sam, po njegovom glasu i tonu, da ga je ogromna nevolja snašla. Tu su nam kuće, na pedesetak koraka jedna od druge. Kumovi smo i, inače, od detinjstva nerazdvojni prijatelji. Zatekao sam stravičan prizor. Kum Jovan je bio uz ćerku koja nije davala znake života. Sav očajan, rekao mi je šta se desilo - pričao je danas suznih očiju Goran Šušić.

Ovaj čovek navodi dalje da je njegov kum ćerku sam izvukao iz kupatila i pokušao da je reanimira. Prema njegovoj priči, policija i kikindska Služba hitne pomoći brzo su stigle, ali ništa nisu mogle da učine.

Šušić kaže i da je bio na mestu tragedije do završetka uviđaja. Prema onome što je mogao da sazna, Jovanu je ubila struja pre nego što je ušla u kadu. Kako je došlo do električnog udara i u kom delu elektromreže je izbio kvar, pokazaće veštačenje.

*Goran Šušić, kum porodice Rosić, Foto M. Ivetić

Sudbina se, inače, u razmaku od nekoliko dana, na dva najkontrastnija načina, poigrala sa Jovanom Rosićem, inače poštarom u Nakovu, i njegovom suprugom Draganom, zaposlenom u kikindskom “Metaniolu”. Pre nekoliko dana porodila im se starija ćerka Marija. Taj veličanstveni porodični trenutak proslavljen je kako i priliči. A sada je, eto, sreću zamenila tuga - do neba.

 

TUGA ZA ŠEFICOM

O Jovani u najlepšem svetlu govore i kolege s posla, iz kikindske prodavnice “Park”. Uplakana prodavačica Mira Kresoja, u šoku i neverici, priča:

- Jovana je ovde došla oktobra prošle godine i sve nas odmah osvojila predanošću poslu i korektnošću prema radnom osoblju. Imala je sluha za svačije probleme. Opravdano joj je, tako mladoj, poverena šefovska dužnost, koju je obavljala besprekorno. Svi smo mnogo tužni što smo ostali bez naše šefice. A život je tek bio pred njom. Njena smrt sve nas je duboko potresla.

*Jovana Jočić sa drugaricama

DAMA ZA PRIMER

Jovanu oplakuju svi u Nakovu, malom selu uz samu granicu s Rumunijom, u kojem žive kolonisti pristigli u više etapa iz zapadne BiH i njihovi potomci. Ova mlada žena, svi se slažu, ostaće upamćena kao dama za primer - lepa, pametna, uvek neposredna i nasmejana. I izuzetno dobronamerna.

(Novosti.rs)

Scroll to top