Jedan od najžešćih kriminalnih sukoba u istoriji srpskog i crrnogorskog podzemlja traje već više od sedam godina. Upućeni sumnjaju da je smrt Slobodana Šaranovića (79) konačno stavila tačku na njega. Ovo su ključni događaji i akteri obračuna.

 

Nestanak Slobodana Radonjića

Prapočeci sukoba Šaranovića i klana Luke Bojovića vezani su za nestanak Slobodana Radonjića. Ovaj mladić, koji je vezivan za trgovinu narkoticima, poslednji put viđen je 27. jula 2009. godine u društvu Luke Đurovića, bliskog saradnika Luke Bojovića, sa kojim je trebalo da poravna račune oko prodaje droge. Radonjićeva sudbina do danas je nepoznata, ali se veruje da je mrtav.

Foto: RAS / RAS Srbija
Foto: RAS / RAS Srbija

 

Ubistvo Nikole Bojovića

Dve godine kasnije, suprotstavljena ekipa uzvraća udarac. U aprilu 2013, u Ulici carice Milice usred Beograda, u ranim jutarnjim satima usmrćen je Nikola Bojović (39), Lukin brat. Bila je to ultimativna krvna osveta Slobodana Šaranovića - brat za brata. Makar su svi tako verovali...

Foto: RAS / RAS Srbija

 

Ranjavanje Gorana Bojanića

U martu 2014. na Zvezdari je teško ranjen Goran Bojanić. Na njega su dok je bio u automobilu koji je parkirao šest hitaca ispalili maskirani napadači. Bojanić je danas na optuženičkoj klupi zbog ubistva Nikole Bojovića. Imao je i zadatak da ubije Lukinog bliskog saradnika Filipa Koraća.

Foto: RAS / RAS Srbija

Ubistvo Vladimira Zreleca

Pretposlednji čin krvavog sukoba dogodio se 1. decembra 2015. godine, kada je u beogradskoj Ulici patrijarha Varnave teško ranjen advokat Vladimir Zrelec, koji je dvadesetak dana kasnije preminuo u Urgentnom centru. Zrelecove ubice nikada nisu nađene, ali se kao jedan od motiva pominjala upravo osveta, jer je Zrelec bio advokat Slobodana Šaranovića.

 

(Blic.rs)

Scroll to top