BUDIMPEŠTA - Ubijanje nije loš osećaj. Ubistva se dešavaju svuda u svetu. Ne sanjam svoje žrtve i nemam noćne more. Život ide dalje. Sve bih ponovo uradio isto i ne žalim ni za čim.

Ovo je u ekskluzivnom intervjuu za jednu mađarsku televiziju, bez trunke kajanja, ispričao serijski ubica Dragan Bajić (44) iz Bačkog Gradišta, učesnik jugoslovenskog rata, koji u Mađarskoj služi zatvorsku kaznu od 40 godina zbog petostrukog ubistva!

Podsetimo, Dragan Bajić uhapšen je u septembru 2011. godine, nakon što je policija na rečnom ostrvu Ada Čepel kod Budimpešte pronašla masovnu grobnicu. Ubrzo se ispostavilo da je Srbin Dragan Bajić bio vođa bande beskućnika koja je pljačkala i zverski i sadistički ubijala ljude.

 

Novinarska ekipa nedavno je posetila monstruma u zatvoru, gde im je on uz osmeh pričao o svojim zlodelima.

- U zatvoru imam samo jednog druga - televizor. Bez njega bih izludeo. Svejedno mi je da li sam u zatvoru ili negde drugde - poručio je Bajić i objasnio da je nakon bekstva iz zrenjaninskog zatvora 2007. nameravao da sa jednim drugom ode u SAD, ali u tome nije uspeo, pa je odlučio da ostane u Budimpešti.

- Kada sam iz Srbije pobegao u Mađarsku, pridružio sam se jednoj bandi beskućnika u Budimpešti. Proizvodili smo marihuanu, bavili se sitnim kriminalom i od toga se izdržavali. Kada čovek koji je za mene prodavao marihuanu nije dobro odradio posao, istukli smo ga, ali njegovim mukama tu nije kraj. Obesili smo ga za drvo, polomili mu kosti, a zatim smo zapalili leš. Pepeo smo bacili u Dunav - prisetio se Srbin svojih zverstava i dodao:

U mladosti bio na ratištu... Dragan Bajić

*U mladosti bio na ratištu... Dragan Bajić

- Četvoročlanu porodicu beskućnika ubili smo, jer su na našoj teritoriji sakupljali staro gvožđe. Prvo smo udavili muškarca, a onda žene - smireno je rekao je Bajić, bez trunke kajanja.

TRAUME IZ KUĆE Imao loše detinjstvo: Čovek čiji su zločini zgrozili mađarsku i srpsku javnost pokušao je da im objasni uzrok.
- Majka me je tukla dok sam bio dete. Nikad nisam plakao. Loše detinjstvo me je očvrsnulo. Mislim da mi je u životu ipak nedostajala roditeljska ljubav - rekao je Bajić na kraju intervjua.

 

(Izvor: Stil)

Scroll to top