BalkansPress

Dobro došli!

Boško Mičić, optužen da je u selu Susek usmrtio komšiju, izneo odbranu. Pucao u Milovana Duranića jer mu je on dan ranije zaklao prase.

KAD bih mogao da vratim vreme, i da mi je pobio sve životinje, ne bih to uradio. Ispalio sam dva projektila, nisam video da li su nekoga od njih dvoje pogodili. Okrenuo sam se i otišao kući.

 

Ovo je u Višem sudu u Novom Sadu rekao Boško Mičić (66) iz sremskog sela Susek u beočinskoj opštini, optužen za teško ubistvo Milovana Duranića (65) iz istog mesta. U pucnjavi 21. jula prošle godine, on je ranio i Jovanku Paroški (60), koja je sa Duranićem bila u vanbračnoj zajednici 11 godina. Optuženi je u njih ispalio hice iz lovačke puške za koju nije imao dozvolu.

Mičić je iznoseći odbranu dodao i da nije imao nameru da povredi Jovanku.

U završnoj reči, zamenik tužioca je istakla da je u dokaznom postupku, van svake sumnje utvrđeno činjenično stanje. Osim toga Mičić je i priznao da je u dvorištu kuće u Ulici Nikole Tesle u Suseku, u Duranića ispalio dva hica iz lovačke puške i usmrtio ga, dok je ovaj sakupljao šljive. Njih dvojica su odranije imali nesuglasice i često je između njih dolazilo do prepirki. Mičića je naljutilo to što mu je Duranić dan ranije ubio svinju, koja mu je navodno ušla u dvorište.

U svoju odbranu Mičić je kazao da je tog dana bio pod dejstvom alkohola i da nije imao svest šta će se desiti. Još je kazao da ga je Duranić konstantno vređao i psovao i da je često zvao policiju i prijavljivao ga.

Jovanka Paroški, svedok oštećena, potvrđujući da joj je poznato da su ova dvojica bili u svađi pre više od dve i po godine, jer su Mičićeve svinje dolazile u Duranićevu baštu i pravile štetu.

- Tog jutra sam videla Boška sa puškom, silazio je niz stepenice kroz dvorište - prepričala je Jovanka scenu pre ubistva. - Videla sam kad je Milovan pogođen pao na zemlju, a i ja sam bila ranjena. Pitala sam ga što ubi čoveka, a on mi je odgovorio pitanjem: "Što je on juče ubio moje krme".

Presuda će biti objavljena 11. maja.

POTPISI PODRŠKE

MIČIĆEV sin Vasa je pred krivičnim većem, kojim predsedava sudija Tamara Radović, potvrdio da je u selu prikupljao peticiju podrške svom ocu.

- Moj otac je u medijima prikazan kao zločinac - kazao je Mičićev sin. - Sada pokojni Duranić je nas vređao i uznemiravao, posebno u vreme slavlja i praznika i nismo mogli zakonski da mu se suprotstavimo.

 

(Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top