Tata je pištolj stavio na sto. Kristina je htela da puca, ali joj tata nije dao. Onda je terala mene da ga pitam, pa je pristao. Izašli smo na poljanu ispred kuće. Sestra je opalila metak u vazduh, a onda pitala tatu: "Je l' ima još metaka?" On joj je rekao da ima još jedan u cevi. Ne znam kako se to dogodilo. U sekundi je usmerila pištolj na čelo i pucala. Pala je kao sveća.

Ovako Nenad Aleksandrović (14) opisuje trenutak kada se njegova sestra Kristina (15), iz Malajnice kod Negotina, u nedelju posle ponoći, ubila naočigled porodice. Samoubistvo je po svemu sudeći počinila zbog - neuzvraćene ljubavi!

Kristina je, veli Nenad, nedavno raskinula sa dečkom. O tome, međutim, njeni ukućani ništa nisu znali. Navodno, učenica prvog razreda Poljoprivredne škole "Rajko Bosnić" na Bukovu kod Negotina, o momku je "ćutala kao zalivena".

 

- Od drugova sam čuo za tu vezu. Kristina mi ništa o tome nije pričala. Posle su njene drugarice rekle da nije mogla da se pomiri sa tim što su raskinuli. Poslala mu je na vajber poruku "Hoću da budem samo sa tobom" - priča Nenad, dok nam pokazuje mesto gde se devojčica ubila.

Te noći je Kristina, kaže on, uporno insistirala da joj otac Zorislav Đorđević da pištolj. On to, međutim, nije želeo. Na kraju su ga zajedno ubedili da im dozvoli da pucaju iz "tetejca", kalibra 7,62 milimetra. Nakon što je pucala sebi u glavu, otac i brat su Kristinu uneli u kuću, ali ona više ni reč nije mogla da izusti. Na kućnom pragu su ostali krvavi tragovi pored kojih rodbina i drugovi pale sveće.

*Devojčicina baka pali sveću pored mesta gde se dogodila tragedija,Foto S. M. Jovanović

PRETI MU 12 GODINA ROBIJE - Ocu pokojne devojčice je određena mera zadržavanja do 48 sati zbog teškog dela protiv opšte sigurnosti. Zaprećena kazna za ovo delo je, inače, od dve do 12 godina zatvora.

- Metak je prošao kroz obe slepoočnice. Da je Nenad bio pored, a ne iza nje, mogao je i on da nastrada - pričaju nam drugovi ove dece.

U kući, u jednom od zaselaka Malajnice, brdsko-planinskog sela u opštini Negotin, zatičemo Kristininog dedu Svetislava Aleksandrovića (86), oca njene majke Lidije.

- Čuo sam pucanj. Samo jedan, ali nisam bio siguran iz kog pravca dolazi. Ne znam zašto je to uradila - kroz plač kaže Svetislav.

 

I Desanka Đorđević, Kristinina baka sa očeve strane, kaže da nije očekivala da njena unuka digne ruku na sebe.

- Živim na suprotnom kraju Malajnice, na Pernječu. Unuka mi je dolazila prošle nedelje i bila je vesela. U školi je imala dobre ocene. Sin mi se još nije vratio iz policije. Ne znamo ni zašto je to uradila, ni šta se dešava. Snaja je otišla do grada da kupi sve što je potrebno da ispratimo Kristinu - kaže nesrećna žena.

OTAC IM DAVAO ORUŽJE

Zorislav Đorđević često je svojoj deci davao pištolj da pucaju. Kristina je, kaže njen brat, pucala i pre ove kobne noći, a dečak znatno češće. Odakle Zorislavu pištolj, ukućani ne znaju da kažu.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top