GROZDANA Zekanović (66) iz Žablja nadomak Novog Sada polila se benzinom, a zatim zapalila, svega nekoliko metara od porodične kuće u Ulici Petra Konjovića, gde je sa ćerkom i suprugom živela kao podstanar. Ona se ubila u ponedeljak uveče, a pretpostavlja se da je digla ruku na sebe zbog - bolesti i nemaštine!

Njeno telo pronađeno je u šiblju, ali nažalost nije joj bilo spasa. Telo je preneto u Institut za sudsku medicinu u Novom Sadu.

 

Gorko jecajući zbog strašne sudbine koja ih je zadesila, Grozdanin suprug Mladenko (68), pokušavajući da uteši ćerku Dušicu (26), veli da ništa nije ukazivalo da će njegova supruga podići ruku na sebe. Sa njom je, kaže, izrodio petoro dece i prošao rat u rodnoj Bosni i Hercegovini.

- Nikada nije pominjala samoubistvo - skrušeno, plačnim glasom kaže Mladenko, dodajući da je bio ranjavan u ratu, a pre izvesnog vremena je imao i moždani udar. - Teško nam je, živimo u siromaštvu, ali nekako smo gurali. Nisam mogao ni da pomislim da bi tako nešto mogla da uradi.

Nesrećna žena se kobnog dana obratila suprugu dok je ležao u sobi. Prolazeći hodnikom mu je rekla: "Dragi moj Mlađo, tako te i majka zvala..." i otišla u kuhinju.

- Posle toga je više nisam video, mislio sam da je izašla da prošeta i malo popriča sa komšijama - kazuje nam Mladenko šta se dešavalo uoči samoubistva. - Nije imala običaj da uveče negde ide, ali mislio sam, neka je malo napolju na vazduhu.

UZELA BENZIN IZ KUĆE
GROZDIN suprug kaže da je ona benzin pronašla u kući i njime se polila i zapalila. - Kasnije sam išao da proverim i tog benzina nije bilo na mestu gde sam ga ostavio.

Mladenko i Dušica su je pogledom tražili kroz prozor terase, ali je nigde nije bilo. U jednom trenutku ćerka je ponovo došla do balkona i videla plamen u kanalu, ali je pomislila da se zapalilo smeće.

 

- Nisam ni slutila da tamo leži moja majka - ridajući priča Dušica i pokazuje gomile kutija sa lekovima koje svakodnevno piju ona i otac, kao i one koje je koristila Grozda. - I otac je došao i video požar. Moja majka je bila bolesna, pila je sedam vrsta lekova.

Zekanovići su u Vojvodinu došli iz rodnog Donjeg Vakufa. Mladenko je četiri godine proveo u ratu, bio je ranjavan. Ovde su živeli u nekoliko mesta, a u Žabalj su došli pre pola godine iz Ratkova kod Sombora.

Očajni ćerka i suprug pokojne Grozdane *Foto: Lj. P.

- Živimo od moje penzije od 183 konvertibilne marke, a kiriju plaćamo 70 evra - priča tužno Mladenko. - Kad mi zdravlje dozvoli, idem da sečem drva meštanima i tako zaradim još neki dinar. Kako ću sad da idem da radim, kad ne smem bolesnu ćerku samu ostaviti kod kuće. Dok nas ovo nije snašlo Grozda je o njoj vodila računa.

Dušica i Mladenko pokušavaju da uteše jedno drugo, ali reči ne pomažu. Ne znaju kada će biti sahrana i da li će nesrećna žena počivati u Žablju. Mladenko, kaže, čeka da iz Bosne stignu ostala deca i da se dogovore o svemu.

ZAJEDNO U SMRT

ZBOG bolesti nedavno se ubio i bračni par u Novom Sadu. Skokom iz stana na šestom spratu zgrade na Rumenačkom putu 21, u nedelju, život su prekratili penzioneri Irena (74) i Danilo Šandor (74). Najpre se, kako se pretpostavlja, sa balkona stana u kojem su stanovali bacila starica, a za njom i suprug. Komšije kažu da je baka bila nepokretna, a da se Danilo nedavno lečio od srčanog udara.

 

(Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top