BalkansPress

Dobro došli!

PRNjAVOR - Ana Miletić (20) i Dajana Jokanović (22) iz Broda poginule su, a Jasna Subotić (22) iz Prnjavora povređena je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Drugovićima kod Laktaša, kada je došlo do sudara "fijat punta" sa "golfom 4".

Nesreća se dogodila oko 6.50 na magistralnom putu Klašnice - Prnjavor. Portparol Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka Maja Đaković Vidović kaže da je Miletićeva upravljala "puntom", dok je za volanom "golfa" bila Jasna Subotić.

 

- U nesreći je poginula Ana Miletić i njen suvozač Dajana Jokanović, dok je Jasna Subotić povređena i prevezena je u Domu zdravlja u Prnjavoru na dalje lečenje. Uviđaj je izvršila dežurni tužilac Tatjana Ninković, ali tačne okolnosti i uzrok nesreće se još istražuju - rekla je Maja Đaković Vidovićeva.

Meštani Drugovića tvrde da su stradale devojke iz Banjaluke išle prema Prnjavoru, kada su na ulasku u krivinu desnim točkovima upale u rupu uz ivicu puta.

- "Punto" se nakon toga zaneo i delimično je prešao u levu saobraćajnu traku. U tom trenutku je iz suprotnog pravca naišao "golf" i prednjim delom je udario u desnu bočnu stranu "punta" - ispričao je očevidac nesreće, koji je molio da mu ne objavljujemo ime.

- Ta krivina kao da je ukleta. U poslednjih deset godina na njoj se dogodilo najmanje 70 saobraćajnih nesreća. Poginulo je sedam osoba, svi su na mestu ostali mrtvi. Mnogo više ih je povređeno - pričaju meštani.

ČESTE NESREĆE

U ISTOJ krivini prošle godine je u sudaru "pasata" i "mazde" poginuo Marko Erak (6) iz Bijeljine, dok su četiri osobe povređene. Nesreća se dogodila 2. jula i dečak je podlegao povredama u UKC RS. Da su priče meštana i te kako tačne, svedoči i spomenik 17-godišnjem Vojislavu Radujkoviću, koji je na istom mestu poginuo 1983.

 

(Izvor: Vecernje novosti.rs)

Scroll to top