BalkansPress

Dobro došli!

Tinejdžer Đorđe S.(17) iz Niša koji se ubio pucajući iz pištolja u glavu, bio je dobar đak, voleo je prirodne nauke, bio je dobar sportista i igrač u odbojkaškom klubu Niš... Kako kažu oni koji su ga poznavali, dobar drug i zabavan momak, iznenadio je sve u subotu popodne kada se vratio sa treninga i pucao sebi u glavu.

Kako smo saznali  od komšija i prijatelja, tinejdžer potiče iz veoma ugledne niške porodice, nije bio problematičan, a odluka da prekrati sebi život iznenadila je sve.

 

Vest o tragičnom događaju iznenadila je i trenera Nebojšu Ivkovića, koji je Đorđa video neposredno pre samoubistva. Kako je izjavio za "Blic" ništa nije ukazivalo da će se dogoditi tragedija, da je na treningu delovalo sve ubičajeno i da niko nije prepoznao znake nezadovoljstva ili depresije.

Sve je zaprepastio

*Foto: Mladen Šurjanac / RAS Srbija Sve je zaprepastio

- Iznenađeni smo i ja kao trener i njegovi drugari iz kluba, jer taj čin je u potpunoj suprotnosti sa njegovim karakterom. Nikada nismo kod njega primetili znakove depresije niti nagoveštaje takvih ideja. U subotu smo imali trening koji se završio u 14.15 časova, par sati kasnije desila se tragedija. Pitao sam decu da li su nešto primetili, jer ja nisam primetio da je potišten, međutim ne, kažu da je sve delovalo uobičajeno, ovo je veliki gubitak za sve nas - izjavio je trener  Ivković.

 

Drugovi i poznanici kažu da je bio dobar matematičar i fizičar, dobar drug, te da su šokirani  onim što se dogodilo.

- Poznavao sam ga, znam da su mu išle dobro prirodne nauke, voleo je odbojku, trenirao, zbunjeni smo ovim što se desilo, kaže jedan od drugova pokojnog Đorđa S.

Kako nezvanično saznjemo, tinejdžer je ostavio i oproštajno pismo u kome objašnjava navodno razloge samoubistva.

„Dragi moji roditelji. Ja sam loš čovek i ne zaslužujem da živim. Ne krivite sebe...” pisalo je u oproštajnom pismu dečaka koji se ubio iz očevog pištolja samo pet dana pred sedamnaesti rođendan.

Da podsetimo, Đorđe S. je pucao sebi u glavu u subotu popodne, iz očevog pištolja, koji je oficir Vojske Srbije.

Istraga je utvrdila da je sebi pucao u slepoočnicu iz očevog službenog pištolja CZ M70, kalibra devet milimetara.

U trenutku tragedije u porodičnoj kući bili su i ostali  ukućani koji su ga odmah  pronašli i pozvali  Hitnu pomoć.

Dečak je hitno prevezen na Kliniku za Neourohirgiju, zadobio je  prostrelnu ranu glave sa masivnom oštećenjem mozga,  lekari su se do večeri borili za njegov život, ali je on podlegao povredama.

 

(Izvor: Blic.rs)

Scroll to top