BalkansPress

Dobro došli!

U Srednjoj tehničkoj PTT školi na Karaburmi danas je jedan učenik (15) povređen kada ga je drug iz odeljenja ispekao upaljačem po licu i vratu!

- Povređeni učenik je u Urgentnom centru, a policija trenutno radi na utvrđivanju okolnosti - kažu iz MUP-a.

Reč je o učenicima prvog razreda srednje škole, a sve se dogodilo na času matematike. Navodno uopšte nije bilo tuče, već je samo jedan od đaka izvadio upaljač i na još nerazjašnjen način kolegi iz odeljenja naneo povrede vrata i lica.

- Još uvek ne znamo šta se tačno desilo. Mene su pozvali oko 13.40 da dođem iz centralne zgrade škole, tako da nisam bio prisutan kada je došlo do incidenta. Čekamo da se naša pomoćnica vrati iz Hitne pomoći da bismo saznali kako je povređeni - kaže direktor škole Milenko Popović.

 

Dečak koji je uzrokovao nemili događaj je nakon toga otišao kući, dok je u školu došla njegova majka koja je razgovarala sa školskim šefom tima za bezbednost i medijaciju.

- Još nisam ni stigla da popričam sa svojim sinom i vidim šta je proizvelo takvo ponašanje, jer do sada nije imao nikakvih problema ovakvog tipa. Mislim da je samo u pitanju detinje ponašanje. Srećom njegov drug iz odeljenja nije teško povređen, koliko ja znam - kaže majka dečaka.

Takođe, i u školi tvrde da se ne radi o problematičnoj deci, pa čak i da se međusobno druže, a da je "sada samo došlo do čarke koja je dovela do nesrećnog slučaja". Ipak, pokretanje disciplinskog postupka očekuje se već sutra.

- To je sad dugačka procedura, to traje kao na sudu. Prvo idu razgovori sa pedagogom, rad sa detetom u nekoliko nivoa, a za čekanje izricanja kazne nekad se čeka i po dva meseca - dodaje direktor škole.

Na lice mesta su odmah došle ekipe Hitne pomoći i policije koja je obavila razgovore sa nastavnicom, direktorom, kao i roditeljima učenika.

Povređeni dečak je prevezen u Kliniku za opekotine i plastičnu hirurgiju u Zvečanskoj.

(Izvor: Alo.rs)

Scroll to top