BalkansPress

Dobro došli!

Nakon što su sleteli na beogradski aerodrom Siniša Petrović (22) iz Žitnog Potoka kod Prokuplja i Nenad jovanović (22) iz Rečice kod Žitorađe, prvo su došli u prokupačku crkvu Svetog Prokopija, a zatim su otišli kod Nenada, jer mu je danas rođendan! Ovi mladići su oslobođeni sumnje da su učestvovali u ubistvo američkog turiste na grčkom ostrvu Zakintos i uz kauciju pušteni na slobodu.

– Samo kada smo dotakli srpsko tlo…. Danas duplo slavimo, jer je Nenadu rođendan i svi su već kod njega u Rečici. Prosto se gušim od sreće jer je pravda na našoj strani i konačno smo kući – prenosi nam svoje utiske Siniša Petrović.

 

On dodaje, dok od sreće ne zna šta da radi jer su doživeli najstrašnije iskustvo u životu:

– Grčka policija je izuzetno korektna, ali zamislite da se nađete u toj situaciji. Da nije bilo roditelja koji su došli, ne bismo sigurno izdržali. Kroz glavu ti u tim trenucima prolazi svašta i prosto ne znaš šta da radiš. Najteže padaju ona četiri zida ćelije. U stranoj si zemlji, ne znaš šta te snašlo, nemaš nikog…. Znaš da nisi kriv i čekaš da pravda dođe, ali se opet bojiš – objašnjava Nenad.

*Foto: Telegraf.rs

On dodaje da bi trebalo da puste i Miloša čiju je sestru prvo američki državljanin udario, jer se na snimcima vidi da ni on nije učestvovao.

– Apelujem na državu da pomogne našim momcima koji su ostali tamo. Molim vas učinite sve što možete za njih – završava Nenad, koji se žuri da stigne kući, jer ga već svi čekaju.

Njima dvojici je omogućeno da se brane sa slobode, za učešće u ubistvu američkog turiste na Zakintosu. Sreća za njih je dupla, jer Nenad danas puni 22 godine!

(BalkansPress / Telegraf)

Scroll to top