BalkansPress

Dobro došli!

Kako saznajemo dečak koji se utopio je sin jednog od najboljih odbojaša sveta Markosa Milinkovića.

Milinković je legenda odbojke u Argentini, a poreklom je Srbin. Odrastao je tamo i postao lider njihove reprezentacije. Oženio se Novosađankom sa kojom je i dobio sina Luku, koji je doživeo nesreću na Braču.

Kako piše Index.hr njega su oko 19 sati primetili kupači u uvali Mala Lozna. Dečak je pronađen kako bez znakova života pluta u moru.

 

Šta se tačno desilo i šta je prethodilo tragediji utvrdiće istraga. Policija je odmah došla na mesto nesreće i prema prvim izveštajima, “nema elemenata koji bi ukazivali na krivično delo”, tačnije nisu pronađeni tragovi nasilja.

Prema pisanju hrvatskih medija, kod Luke nisu uočene ni povrede koje bi dovele do toga da izgubi svest tokom ronjenja. O svemu je obavešteno i Županijsko državno tužilaštvo koje je izdalo nalog da se izvrši obdukcija.

 

Markos Milinković je hitno krenuo iz Argentine za Hrvatsku.

Inače, Milinković je rođen u Argentini 1971. godine, a igrao je za selekciju ove zemlje od 1999 do 2007. godine. U karijeri je igrao za klubove iz Argentine, Brazila, Grčke i Italije od kojih su najpoznatiji Sisli Trevizo, kao i Olimpijakos iz Atine. Bio je 6 puta najbolji igrač Argentine, učestvovao na IO 1996, 200 i 2004

U Sisliju je igrao u timu sa našim Nikolom Grbićem.

(BalkansPress / Izvor: Telegraf)

Scroll to top