BalkansPress

Dobro došli!

Čedomir Smiljković (61) iz sela Sušica kod Kruševca ubio je u subotu oko 20 sati, ispred seoske prodavnice, Ivana Mijajlovića (38) iz istog sela a zatim se traktorom mirno odvezao do kuće gde je, na terasi, sačekao policiju.

Motivi ovog brutalnog zločina nisu poznati ali se pretpostavlja da je Čedomir pucao u Ivana jer je sumnjao da je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom unukom Eminom.

 

Žitelji Sušice još uvek su u šoku zbog zločina kakav ne pamte ni najstariji stanovnici ovog podjastrebačkog sela.

- Ivan i njegov brat od ujaka Bojan su u subotu čitav dan nadničili, brali drva i krastavce. Pridveče su svratili ispred prodavnice da popiju pivo. Negde oko 20 sati Čeda je došao traktorom iz pravca svoje kuće, okrenuo traktor i parkirao ga par metara dalje. Prišao je Ivanu i rukom ga pozvao da mu priđe, pošto nije mogao da govori jer je imao operaciju jednjaka. Ivan je ustao a ovaj je iz traktora izvukao lovačku pušku i ispalio mu jedan hitac u grudi – pričaju očevici zločina.

Ljudi koji su sedeli ispred prodavnice u panici su počeli da beže niz ulicu i ka magacinu a Čedomir je ispalio još jedan hitac. Dramlija je nanela površinsku povredu u predelu glave Bojanu, bratu pokojnog Ivana.

O pokojnom Ivanu, na fotografiji sa sestrom Ivanom, stanovnici Sušice imaju samo reči hvale
Foto: S. Milenković / RAS SrbijaO pokojnom Ivanu, na fotografiji sa sestrom Ivanom, stanovnici Sušice imaju samo reči hvale

- Jedini koji je imao hrabrosti da krene na Čedu bio je Zoran Stanković-Lija koji je pokušao da mu otme pušku. Ovaj ga je samo odgurnuo i procedio: "Šta sam hteo, ja sam uradio!". Onda je seo na traktor i otišao kući. Kažu da je policiju sačekao sedeći na terasi – dodaju stanovnici Sušice.

Za pokojnog Ivana njegovi susedi imaju samo reči hvale. Kažu da je bio vredan i radan. Išao je nadnicu, radio na kombajnu da bi zaradio neki dinar. U kući Mijajlovića, na vrh brda iznad Sušice, zatekli smo Ivanove sestre Ivanu i Jelenu koje su naricale za bratom čekajući da roditelji, Stojan i Smilja, donesu njegovo telo iz mrtvačnice.

- Bio je napaćena duša. Razveo se pre godinu dana od supruge koja se vratila u rodno Zdravinje i sa sobom odvela decu, ćerku i sina. U avgustu je trebalo da im bude suđenje za starateljstvo. Bivša supruga mu nije davala da viđa decu a on je zbog toga mnogo patio – jedva čujnim glasom govore uplakane sestre.

 

Za stanovnike Sušice misterija je zašto je Čedomir upucao Ivana iako nisu imali nikakvih direktnih konflikata.

- Čedomirova unuka Emina bila je udata u kući do naše, kod bliskih rođaka. Pre godinu dana su je isterali a tvrdili su da je to zato što je bila u ljubavnoj vezi sa Ivanom. To je suluda konstrukcija. Nju su nesrećnicu dovodili u vezu sa pola sela. Ti naši rođaci su stalno huškali Čedu na Ivana i punili mu glavu a njemu nije trebalo mnogo jer je nezgodan čovek – pokušava da objasni uzrok tragedije Jelena Pešić, Ivanova sestra.

Ubica Čedomir Smiljković je policiju sačekao na terasi porodične kuće
Foto: S. Milenković / RAS SrbijaUbica Čedomir Smiljković je policiju sačekao na terasi porodične kuće

Čedomirovu unuku Eminu zbog koje se, navodno, i dogodio zločin zatekli smo u porodičnoj kući Smiljkovića sa Čedomirovom suprugom Nadom, ali nije htela da govori o tome šta se dogodilo i šta je bio razlog da njen deda ubije Ivana.

 

ODUZELI MU PUŠKU, NABAVIO DRUGU

O ubici, Čedomiru Smiljkoviću, u Sušici nemaju puno lepih reči.

- Vredan je čovek ali nezgodne naravi. Taj kada nešto zacrta tako mora da bude. Ni levo ni desno. Jednom su mu već oduzimali pušku jer za nju nije imao dozvolu ali je on nabavio drugu. Rođenog sina je svojevremno izbo nožem i ovaj se odselio u Dedinu kod Kruševca. Jednog čoveka iz sela, nekog Svetimira, napao je sekirom i posekao po rukama. Emina mu je unuka iz prvog braka. Ubio je dobrog momka, ni krivog ni dužnog – objasnilo nam je nekoliko stanovnika Sušice sa kojima smo razgovarali.

Zbog sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo policija je Čedomiru Smiljkoviću odredila zadržavanje do 48 sati. On će u zakonskom roku, uz prijavu, biti priveden Višem javnom tužiocu u Kruševcu. Ivan Mijailović sahranjen je danas na seoskom groblju u Sušici.

Ivan Mijajlović je sahranjen u ponedeljak u 13 sati, na seoskom groblju u Sušici.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top