Povratnica iz inostranstva Dara T. (66) iz Urovice kod Negotina, koja je uhapšena zbog sumnje da je u pomoćnom objektu svoje porodične kuće gajila marihuanu, razotkrivena je kada su vatrogasci došli da gase požar na njenoj fabrici narkotika. Protiv nje, ali i nepoznatog izvršioca, policija je podnela krivičnu prijavu zbog neovlašćene proizvodnje i prometa narkotika.

Laboratorija za uzgoj marihuane, dobro opremljena, po svim "standardima" imala je i klima-uređaje, ali i kalorifere, lampe, sistem za ventilaciju. Nalazila se tik uz porodičnu kuću ove gastarbajterke maltene u centru sela.

 

A otkrivena je sasvim slučajno jer se - zapalila. Uplašena da će vatra da zahvati i kuću, vlasnica je u pomoć pozvala nekog od prijatelja. Kako je vatra sve više buktala, a dim se i bukvalno spustio na selo, Darine komšije su pozvale vatrogasce.

- Nemam reči da vam opišem kako je sve to izgledalo. Dim, crn, gust peče za oči, a vatra povremeno promalja iz dima. Kuće su u našem selu, jedna do druge. Sva su dvorišta puna objekata, da se požar proširio i na ostale kuće izgorelo bi pola Urovice - kaže nam meštanin jednog od najvećih negotinskih sela sa skoro 500 domaćinstava.

 

Čim su na teren stigli pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice Negotin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jabukovac i počeli da gase požar, odmah im je bilo jasno šta gori. Ali su svoj posao obavili krajnje temeljno i savesno.

- Kad je shvatila da vatrogasci znaju šta se nalazi u pomoćnom objektu koji gori, D. T. im je ponudila novac u zamenu za ćutanje. Oni su o svemu obavestili kolege iz policije, koje su obavili uviđaj, a D. T. uhapsili - rekao nam je izvor blizak istrazi.

KRAĐA STRUJE - Da ironija bude veća, po priči meštana, za ovaj pomoćni objekat, vlasnica je krala struju. Zbog toga je postojala i velika opasnost, da uz takvo nestručno povezivanje, neko od spasioca može i da nastrada.

Vlasnici se na dušu, osim proizvodnje narkotika, stavlja i davanje mita, ali i krađa struje. Tako će dalja istraga pokazati da li je, budući da je krivična prijava podneta i protiv N. N. izvršioca, zajedno sa tom osobom uzgajala marihuanu i prodavala je. Ili je možda nekom i "vraćala uslugu".

- Ništa me ne čudi kada je ona u pitanju. Živela je na visokoj nozi. Priča se da po Beču ima i svoje devojke za posebne klijente - kaže jedan od meštanina Urovice, želeći da ostane anoniman.

 

Uhapšena D. T. nije jedina šezdesetšestogodišnjakinja koja se tereti da je neovlašćeno proizvodila i prodavala narkotike. Pre pet godina je zbog prodaje heroina na zatvorsku kaznu osuđena Smilja Cvetković iz Negotina.

NAĐENO 200 SAKSIJA

U laboratoriji je pronađeno i zaplenjeno oko 200 saksija sa sirovom marihuanom. Pretpostavlja se da se tu marihuana i sušila i spremala za dalju prodaju.

Scroll to top