Teretni voz na pruzi Ruma-Brasina noćas je usmrtio Draganu Vasić (25) iz Straže, teško povredio Željka Lazarevića (24) iz Novog Sela i naneo lakše povrede maloletnoj devojčici.

Nesreća se desila kod sela Straže, u lozničkom kraju, dvadesetak minuta iza ponoći.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici je rečeno da su došli do informacija da su se „dvoje mladih ljudi dogovorili da zajedno stanu ispred teretnog voza, direktno na prugu što su i učinili“.

 

Zoran Nestorović, v.d. Okružnog javnog tužilaštva u Loznici kaže da je naložena obukcija tela nastradale devojke, a mladić je u teškom stanju prebačen u lozničku Opštu bolnicu. Utvrđuju se sve okolnosti pod kojima se dogodila ova tragedija.

- Pacijent je primljen oko tri sata iza ponoći u Urgentni centar naše ustanove i zbrinut je u jedinici intenzivne nege - kaže Dragana Vasiljević, portarolka Opšte bolnice u Loznici.

- On je van životne opasnosti. U pitanju su ortopedske povrede, ima dva preloma. Radi se na preciznom dijagnostikovanju njegovog stanja, kako bi se utvrdilo šta je sve potrebno da se učini za njegovo valjano i potpuno zbrinjavanje.

Lakše povrede dobila je i maloletna devojčica koja nije bila na pruzi sa Draganom i Željkom, već nedaleko od njih kraj pruge.

Nema potpunih informacija kako je povređena, pa se i to proverava.

(Izvor: Novosti.rs)

Scroll to top