ČAČAK -Saša Ćubović (34), koga je izrešetao bivši robijaš Vladica Pušica (32) u restoranu brze hrane u Čačku , najverovatnije je ubijen jer je osumnjičenom, koji je sedeo sa devojkom, rekao da nije u redu da se svađa s njom.

Ovo su, naime, u istrazi ispričali svedoci zločina.

 

- Ćubović je u nedelju ujutro s prijateljem ušao u restoran da doručkuje. Tamo je već sedeo Pušica, prilično pijan, sa devojkom. On se pozdravio s Pušicom, čak su se i zagrlili, a onda je seo dva stola dalje od njih. Nekoliko minuta kasnije Pušica je počeo da se svađa s devojkom, a Ćubović im je tada navodno rekao da nije u redu da se svađaju. Očevici su rekli da je Pušica završio doručak i potom mirno prišao Ćubovićevom stolu, izvadio pištolj i opalio mu metak u glavu. Potom je još pet metaka ispalio u telo - ispričao je izvor Kurira.

Ubijeni Ćubović vozio je kamion u porodičnoj firmi, a tim poslom se bavi i njegov stariji brat Ivica. Njega je vest o tragediji zatekla u Španiji, gde je otputovao zbog posla, pa se čeka njegov povratak kako bi bila organizovana sahrana.

- Sašin otac Milojko se godinama bavi transportom robe kamionima po Evropi, a s vremenom je i sinove uveo u posao. On je s kamionom trenutno u Sloveniji, a Ivica, stariji sin, u Španiji. Svi čekamo njihov povratak u Čačak - rekao je rođak porodice Ćubović.

 

Pušica poznat po monstuoznom ubistvu

Za Pušicu se prvi put čulo 2005. godine, kada je sa još trojicom Čačana u „Gradskoj rupi“ brutalno premlatio Dragana Beloševića. Oni su tom momku nabili u grkljan pivsku flašu i slomili je šutirajući ga. Beloševiću je lobanja pukla na više mesta, polomljene su mu obe očne šupljine, desno oko je ispalo, a jagodična kost smrskana.

*Foto: Dragan Kadić

U 2007. u valjevskom zatvoru Pušica je učestvovao u masovnoj tuči čačanskih i beogradskih zatvorenika u borbi za prevlast u ovoj zatvorskoj ustanovi. Tom prilikom nastradao je Lazar Kovačević, jedan od aktera tuče u „Gradskoj rupi“ u Čačku.

Bila mu ugrožena bezbednost

Tek izašao iz zatvora

Osumnjičeni Pušica letos je izašao iz zatvora. Kako smo saznali, iako je na robiji proveo duže vreme i imao uslove da izlazi na vikende, oni mu nisu bili omogućeni jer su u Upravi za izvršenje zatvorskih sankcija procenili da mu je „napolju“ bezbednost ugrožena.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top