BalkansPress

Dobro došli!

Ne vraćajte me u tu kuću, žalila se policajcima A. Dž. (16). Sve je počelo kad sam imala 10 godina! Prvo bi me išamarao, pa legao preko mene, a onda mi je pretio da nikom ne pričam o tome. 

Moj rođeni brat Jova (20) me je silovao punih šest godina, od moje 10. godine, otprilike jednom mesečno. Prvo bi me išamarao, pa bi legao preko mene, a onda bi mi zapretio da nikom ne pričam o tome. Molim vas, ne vraćajte me u tu kuću, zavapila je policajcima A. Dž. (16) iz sela Parage kod Bačke Palanke.

Nesrećna devojčica je trenutno u Sigurnoj kući u Novom Sadu, a njen brat je završio u pritvoru.

 

I drugu sestru napao

Kako saznajemo do izvora iz istrage, jezivi incest je prošle sedmice policiji prijavila Tereza N. (48), majka zlostavljane A. Dž. Devojčica je odmah izvedena iz škole i otišla na razgovor sa psiholozima i policajcima.

- Jova je prvi put navalio na mene kad sam imala 10 godina. Lupio mi je šamar i silovao me je. Pretio mi je da nikom ne pričam. A onda tako narednih šest godina, najmanje jednom mesečno. Nisam odmah smela da kažem majci jer mi je Jova pretio i tukao me je. Jednom sam se požalila svojoj starijoj sestri, koja je sad udata, ali ona mi je rekla da je Jova i nju dirao i da se udala samo da pobegne od njega. Molim vas, ne vraćajte me u tu kuću, ne mogu više... - kazala je, između ostalog A. Dž.

*Foto: Informer / Tuga i čemer, Majka Tereza N. i strina Đurđinka Dž.

Na drugoj strani, njena majka Tereza N. (48) još ne može da veruje da je njen sin silovao svoju rođenu sestru.

- Mi smo nedavno slavili Svetu Petku i ona je popila. Pila je ceo dan, i kod kuće i u komšiluku. Te večeri mi je rekla da ju je Jova silovao. Pao mi je mrak na oči! Nisam mogla da verujem šta priča! Ali ona se drala, vikala je da je to istina. Rekla mi je i da ako ga ne budemo mi prijavili, da će ona sve to ispričati u školi. Nekoliko dana kasnije kazala mi je da joj kasni menstruacija i da je sigurno "zakačila" (zatrudnela, prim. aut.) Šta sam ja mogla kao majka nego da odem i da prijavim sina - jadala se Tereza.

Ona kaže da više ne zna kome da veruje.

- Oboje su mi deca i kome da verujem? Ja ne želim da mislim da je sve to istina! Jova je dobar, vredan, odlazio je u susedno Ratkovo biciklom da radi. Ne bude ga nekoliko dana, pa dođe da nam donese novac i da prespava - pravdala je Tereza svog sina i dodala da je za razliku od njega, njena ćerka uvek bila agresivna.

 

- Pila je tablete za smirenje, ako ih nađe na smetlištu, pila je i alkohol, lutala je noću po selu... Terala je mlađeg brata da joj sisa sisu, pa ga je jednom ubila od batina kada nije hteo. Skidala se i šetala gola ovuda po dvorištu i kući. Izbaci sise, obuče kratku suknju bez gaća! Jova ju je uvek opominjao i kritikovao. Sve nas je maltretirala, ali šta sam mogla, moje je dete. Ako se i utvrdi da laže, neka se vrati kući, niko je neće dirati i tući - istakla je Tereza.

Jova čupao kosu, hteo da se obesi

Kad je saznao da ga je sestra optužila za silovanje, Jova Dž. je, prema tvrdnjama njegove majke, hteo da se ubije.Čupao je kosu sa glave, udarao njome o zid, a onda je poleteo po uže da se obesi! Kunuo se u svu braću i sestre da nije to uradio - kazala je Tereza N.

Inače, otac A. Dž. je već pet meseci u zatvoru zbog krađe gvožđa. Za ceo slučaj je saznao od žene, koja ga je juče posetila u zatvoru.A šta da kaže na to, ne može da veruje, ko ni ja - rekla je Tereza, koja ima desetoro dece sa Svetozarom i jedno dete iz prvog braka.Jovini stric Mileta i strina Đurđinka, međutim, uvereni su da je sve laž i da Jovo nikad ne bi silovao sestru.

- Ta mala je luda. Nije ni čudo što je tražila da ostane u Sigurnoj kući. Zna da je pogrešila, pa se sad plaši da se vrati kući, misli da ćemo je tući! Ako je Jova siluje već šest godina, nemoguće da do sada nije "zakačila" - priča Đurđinka.

Mora imati muža

I starija sestra A. Dž. je demantovala da je Jova i nju silovao.

- Ja ne znam šta je moja sestra pričala, ali mene Jova nikad nije dirao. Nisam se ja udala zbog toga da bih pobegla od njega, nego sam imala već 16 godina. Šta imam više da tražim kod mame, moram imati muža - rekla nam je ona u telefonskom razgovoru.

Jova je u petak saslušan u novosadskom Višem tužilaštvu. Nije želeo da iznosi odbranu, samo je ćutao, nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top