BalkansPress

Dobro došli!

Odmah posle Jeleninog ubistva, Zoran je pisao Radi Matić o "Hristovim vitezovima". Njegova ljubavnica Zorica Zoka Mitrović je aktivni član grupe "Vitezovi templari Srbije", a na Fejsbuk profilu držao je sliku viteškog šlema. 

Zoran Marjanović i njegova ljubavnica Zorica Zoka Mitrović umislili su da su vitezovi templari i da imaju nekakvu svetu misiju očuvanja hrišćanstva!

 

To je, kako saznajemo, glavni razlog zbog koga inspektori angažovani na istrazi ubistva Jelene Marjanović i dalje ostavljaju otvorenu mogućnost da je ovaj zločin deo nekog bolesnog sektaškog rituala!?!

Seks i religija

Zoran, koji je uhapšen i osumnjičen za ubistvo supruge, prošle godine je, samo 40 dana nakon zločina, Radi Matić iz Beča pisao o "Hristovim vitezovima", a na Fejsbuk profilu držao je sliku viteškog šlema! Istovremeno, njegova ljubavnica Zorica Zoka Mitrović je član grupe na Fejsbuku "Vitezovi templari Srbije" i često deli njihove statuse i poruke.

Informer je, inače, ekskluzivno objavio ljubavnu prepisku koju je Zoran Marjanović vodio sa Radom Matić iz Beča, i to 11. maja 2016, noć uoči 40-dnevnog pomena supruzi! Iz te prepiske se jasno vidi da je on opsednut mišlju da je nekakav "Hristov vitez".

Iako se to tročasovno dopisivanje sa Radom uglavnom sastojalo od lascivnih seksualnih poruka, Zoran je u jednom trenutku, u 2.55 iza ponoći, napisao da dolaze teška vremena i počeo da priča o "pravednicima, Hristovim vitezovima".

*Foto: Informer

"Predobra si, Rado... Nisi džabe uz mene, ali na iskušenja budi spremna. Pravednici su Hristovi vitezovi koji najavljuju njegov ponovni dolazak..."

Samo dva minuta kasnije, u 2.57, Zoran je nastavio da "propoveda" i upitao Radu:
"Je l' osećaš silu tvorca, oca svetog?"

Nedugo zatim, u 3.04, dao joj je i verske savete.

 

"Vidiš ključ istine pred spavanje, pošalji ljubav ocu svom nebeskom i osetićeš silu koja se spušta na tebe. I daje ti sve što ti je potrebno... I od tada tvorac preuzima korake tvoje i tačno zna kako da ne promašiš put svetla... To je u ovom vremenu ključ spasenja", napisao je Zoran, a Rada mu je odgovorila:

"Kako mi je ovo dobro, kako me ovo diže, ne znaš koliko... Ti ćeš biti srećan ponovo. Osećam. Mnogo si dobar."

"Biću u carstvu nebeskom je sreća... Zemlja je iskušenička planeta", zaključio je Zoran.

*Foto: Informer

Sektolozi pomažu policiji - Odmah nakon ubistva Jelene Marjanović redakcija Informera je razgovarala sa više stručnjaka u oblasti sektologije. Oni su mišljenja da je moguće da je Jelena namerno ubijena baš u u 33. godini života, koliko je imao i Isus Hrist kad je razapet. Kako su naveli, broj 33 predstavlja veoma važan i simboličan broj u mistici i ezoteriji, kao i u svetu sekta.

Kad je Informer objavio ovu prepisku, Marjanović se nevešto pravdao, najpre tvrdeći da je to sve laž, a onda se predomislio, pa kazao da je deo njegove prepiske sa Radom autentičan, ali da je drugi deo montiran kako bi on u javnosti bio predstavljen kao sektaš.

- Da pojasnim, kada sam se sa Radom dopisivao i pričao joj o "Hristovim vitezovima", mislio sam na simbolično značenje vere. "Hristovi vitezovi" znače snagu u veru i iskušenje i samo se na to odnose, ali je to neko izvukao iz konteksta i još mnogo toga namontirao. Razlog ne znam i nije mi jasno kuda sve to vodi - rekao je Zoran u jednom intervjuu.

 

Sasvim je interesantno da je on ubrzo nakon toga sa naslovne strane svog Fejsbuk profila uklonio viteški šlem.
U ovim "viteškim" ubeđenjima zdušno ga podržava i njegova ljubavnica Zorica Zoka Mitrović. Ona je aktivni član Fejsbuk grupe "Vitezovi templari Srbije" i često je delila i komentarisala njihove poruke i slike.

*Foto: Informer

Intrigantna porodica

Pored Zorana Marjanovića, i njegovog brata Miloša, i majku Zoricu su često u medijima povezivali sa sektama. Miloš je na svojoj Fejsbuk stranici imao mnoštvo skandaloznih, perverznih i nasilnih slika, a šminkao se i nosio darkersku garderobu. Nakon Zoranovog hapšenja 15. septembra, najverovatnije po savetu advokata, drastično je promenio svoj izgled i sad se oblači "normalnije".

Informer je nedavno ekskluzivno objavio i njegovu prepisku sa 14-godišnjom devojčicom kojoj je tražio gole slike. Toj devojčici je priznao da ima kolekciju pedofilskih slika, koju zove "riznica hrabrosti".

Zoranova majka Zorica je takođe veoma intrigantna javnosti zbog svojih navodnih isceliteljskih moći, a sud joj je prošle godine zabranio da se bavi nadrilekarstvom. Ona je šokirala javnost i kad je odbila da ide na snajinu sahranu zbog navodne "loše energije" na groblju. Pod istim izgovorom je odbila i poligrafsko ispitivanje u policiji.

Ko su bili pravi vitezovi templari - "Red siromašnih vitezova Hrista i Solomonovog hrama", poznatiji kao "Vitezovi templari", osnovan je 1118, nakon Prvog krstaškog pohoda, u cilju da pomogne novom Jerusalimskom kraljevstvu da se održi od napada muslimana. Takođe, trebalo je da oni osiguraju bezbednost velikog broja hodočasnika iz Evrope koji su pohrlili ka Jerusalimu nakon njegovog osvajanja. Templari odnosno "Hristova milicija" ili "Hristovi vitezovi", kako su se jedno vreme zvali, prvi put se pominju u pismu koje je biskup francuskog grada Šartra uputio grofu od Šampanje.

Podsetimo, Jelena je 3. aprila 2016. pronađena mrtva, smrskane glave, u kanalu pokraj nasipa u Borči. Obdukcijom je utvrđeno da je ubijena dan ranije, sa više udaraca u glavu.
Zoran je 15. septembra, posle 17 meseci istrage, uhapšen zbog sumnje da je ubio suprugu i trenutno se nalazi u pritvoru.

*Foto: Informer

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top