BalkansPress

Dobro došli!

Uhapšen je mladić N.S. (24) iz Vladičinog Hana zbog postojanja osnova sumnje da je silovao A.S. (19) iz sela Stubal, potvrđeno je iz Višeg javnog tužilaštva u Vranju.

Prema navodima policije i tužilaštva, čitav događaj odigrao se u noći između 14. i 15. novembra. Danijela Trajković, viši javni tužilac u Vranju, kaže da se sve dogodilo u selu Suva Morava, kada je osumnjičeni N.S. krenuo da iz Vladičinog Hana da otprati A.S. kući.

 

- Osumnjičeni je prinudio na obljubu oštećenu upotrebom sile u kući svoga prijatelja M.A. u Suvoj Moravi. Kako se navodi u izjavi oštećene, nju je osumnjičeni doveo u tu kuću u stanju malaksalosti i nemogućnosti da pruži otpor. 

Prema njenoj izjavi, osumnjičeni joj je navodno u piće sipao neko uspavljujuće sredstvo dok je ona bila odsutna, odnosno u toaletu. To se sve dešavalo u nekom kafiću u Vladičinom Hanu, a pošto je ona osetila mučninu, izašli su iz kafića, a on je trebalo da je potom odveze kući - navodi Trajkovićeva.

Međutim, na pola puta do kuće, prema rečima Trajkovićeve, N.S. nije devojku odvezao kući, već se zadržao u Suvoj Moravi.
- Nad njom je izvršio obljubu, a ona zbog tog sredstva koje joj je navodno dato, ona je pružala otpor, ali ne u onoj meri da može da se odbrani. 

 

Prema osumnjičenom N.S. je određen pritvor u trajanju od mesec dana, stavlja mu se na teret krivično delo silovanje i to u produženom trajanju jer je dva puta ponovio taj čin - kaže Trajkovićeva.

Ona dodaje da je osumnjičeni saslušan u tužilaštvu, da je dao svoju odbranu, kao i da je VJT dalo predlog za određivanje pritvora, što je sudija Višeg suda u Vranju i prihvatio.

Trajkovićeva pojašnjava da će u daljem postupku istrage biti saslušani oštećena, svedoci, biće sprovedene i različite vrste veštačenja, kako bi osumnjičeno lice moglo dalje da se procesuira.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top