BalkansPress

Dobro došli!

Katarina K. (23) iz Batajnice za dlaku je izbegla smrt posle pljačke, samo zato što je odbila da skine jaknu i preda je razbojniku, koji je nožem nasrnuo na nju na mračnoj stazi, nadomak policije!

Devojka je napadaču predala oko 2.000 dinara, ali se usprotivila kada se nameračio i na njenu garderobu, zbog čega joj je zario sečivo u stomak. Posle prijema u KBC Bežanijska kosa, hitno je operisana, ali su lekari bili primorani da joj izvade slezinu, piše Alo.

Prava drama odigrala se 20. novembra, oko 21 sat, u ulici Pukovnika Milenka Pavlovića u Batajnici, na prečici koja vodi pored policijske stanice Batajnica, Osnovne škole “Boško Pankovljević Pinki” i fudbalskog stadiona FK BSK do naselja Posavina.

Razbojnik je na mračnoj stazi vrebao prolaznike i nasrnuo na devojku kada se uverio da ide sama. Istrčao je ispred nje, mašući nožem, i tražio da mu preda novac, uz reči: “Vadi pare ili ću te izbosti!”

 

Katarina je iz torbe izvadila, oko 2.000 dinara, koliko je imala kod sebe, ali se drski razbojnik nije zadovoljio plenom. Video je da ima novu jaknu i naredio joj: “Ubiću te, skidaj jašu!”

– Devojka se usprotivila i odbila da mu da jaknu. Bila je paralisana od straha. Počela je da plače i moli razbojnika da je pusti, ali je on izvadio nož i zario joj sečivo u stomak. Pobegao je bukvalno pored stanice policije i izgubio se u mraku – navodi izvor.

Teško povređena devojka je uspela da dođe do svoje kuće, koja se nalazi nedaleko od fudbalskog stadiona. Njeni roditelji su odmah pozvali policiju i Hitnu pomoć. Prebačena je u bolnicu “Bežanijska kosa”, gde je odmah operisana.

– Sreća u nesreći je što je Hitna pomoć blizu njene kuće, što su brzo reagovali i prevezli je u bolnicu. Bila je sva u krvi kada je primljena u bolnicu. Lekari su bili primorani da joj izvade slezinu zbog teške povrede – kaže izvor.

Policija intenzivno traga za napadačem. Pregledani su snimci video-nadzora na osnovu kojih će pokušati da identifikuju razbojnika. Devojka će biti saslušana kada se potpuno oporavi od traume koju je doživela.

– Njen iskaz će biti od velike pomoći ukoliko bude mogla precizno da opiše razbojnika. Pretpostavlja se da je reč o narkomanu, koji je potegao nož da bi se domogao para za drogu – kaže izvor blizak istrazi.

 Meštani Batajnice su uplašeni posle ovog događaja i izbegavaju da idu prečicom, koja se proteže pored policijske stanice, škole i fudbalskog stadiona. Ovaj napad pospešio je inicijativu da se ova staza pod hitno osvetli.

Scroll to top