BalkansPress

Dobro došli!

Kada je mladić izdahnuo, svi su se razbežali. Pokraj mrtvog druga ostao je jedan dečak i on je pozvao Hitnu pomoć.

Drhtavim glasom i sa suzama u očima započinje priču o svom ubijenom sinu Ivanu Adamovu (16) njegova majka Daniela Ristić.

Ivan je ubijen  u četvrtak uveče u ugovorenoj tuči vršnjaka, kod Sportskog centra u Pančevu, nakon što ga je nožem u torzo ubo N.S. (17).

 

Sukob između N.S. i Ivana počeo je na društvenoj mreži, naizgled bezazlenom prepirkom ko je jači, a ko kukavica. Nekoliko puta su zakazivali tuču, ali su je i otkazivali. Poslednji dogovor je bio da se dečaci sastanu kad Ivan završi sa školom.

- Došli su u grupicama. N.S. sa trojicom vršnjaka, Ivan sa dvojicom. Tukli su se jedan na jedan.  Ivan je dva puta udario N.S., nakon čega je N.S. potegao nož i ubo Ivana, dečak je na mestu ostao mrtav- priča izvor upoznat sa slučajem.

*Foto: Informer / Facebook

Kada je mladić izdahnuo, svi su se razbežali. Pokraj mrtvog druga ostao je jedan dečak i on je pozvao Hitnu pomoć.

Kako priča majka Daniela, kobnog dana čula se sa sinom sat vremena pre nego što je ubijen.

- Čuli smo se poslednji put u četvrtak u 19.15. Rekao mi je da je u školi, a ja sam ga zamolila da mi kupi cigare i da dođe kući. Posle toga sam ga ponovo zvala, slala poruke, ali nije mi se javio - priča Daniela, trudeći se da ostane prisebna, prenosi Blic.

 

Kako objašnjava, ni pomislila nije da će joj nešto posle 21 čas na vrata doći Ivanov drug i saopštiti tragične vesti.

- Tada je na vrata došao dečak koji nam je rekao da se desilo nešto strašno. Ubrzo je došla i majka dečaka koji je bio tu kad je moj Ivan ubijen i ispričala nam je šta se dešavalo. Ne znamo zašto su se potukli, ali predpostavljamo da je razlog odmeravanje snaga. Ubiše ga zbog toga. Čula sam i da je neko na Instagramu napisao da je moj sin dugovao N.S. 1.000 dinara. Ne verujem u to jer je Ivan imao svoj džeparac.

*Foto: A. Nalbantjan

- Zarađivao je za njega. Pomagao nam je oko kuće, hranio stoku. Svako jutro vukao je robu na pijacu da bi prodavao sa nama i zaradio, a posle je išao u školu. Dete za primer, svi će vam to reći - brišući suze priča dečakova majka dok otac ćuteći sluša.

Danieli je poslednje trenutke života njenog starijeg sina prepričala majka dečaka koji je posmatrao tuču.

- Našli su se posle škole. Kada je N.S. ubo Ivana, niko toga nije bio svestan. Mislili su da ga je samo udario. Ivan je pao na kolena i rekao: "Pada mi mrak na oči, ništa ne vidim", a onda je izdahnuo. Svi su se razbežali, njegov ubica je odmah pobegao. Samo jedan dečak, Ivanov drug, ostao je tu pokušavajući da mu pomogne.

*Foto: Informer / Facebook

- Ni Hitnu pomoć nisu odmah zvali. Ostavili su mi sina na ulici. Nadam se da će njegov ubica i svi oni koji su bili tu kada je on ubijao moje dete dobiti šta su zaslužili - tužno je zaključila majka.

 

Nož odao maloletnika

Prema saznanjima, osumnjičeni za ubistvo rekao je da je bacio nož u baru Peskanu, iza Sportskog centra, ali su operativnim radom istražitelji došli do tačne informacije gde je sečivo. Kada je nađen nož kojim je, kako se veruje, zadat smrtonosni ubod maloletniku, na oštrici je bilo krvi.

Analiza DNK treba da potvrdi sumnju istražnih organa da je na nožu krv ubijenog tinejdžera.

Posle privođenja, osumnjičeni za ubistvo je predat sudiji za maloletnike Višeg suda u Pančevu radi saslušavanja.

Kako se saznaje on se branio ćutanjem i određen mu je pritvor do 30 dana.

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top