BalkansPress

Dobro došli!

Policajka koja je bila očevidac ubistva jednog od istaknutih članova „kavačkog klana“ Davorina Baltića u centru Beograda, Marija N., na saslušanju u Višem tužilaštvu priznala je da je posle zločina iz auta, u kom je bila s pokojnim kumom, uzela njegov pištolj i bacila ga u kontejner.

 

Podsetimo, Marija N., koja je suspendovana posle ubistva, uhapšena je na Božić, ali je posle saslušanja puštena.

Baltić ju je odvezao do njenog stana, gde se presvukla u uniformu. Kako je njen teren u blizini zgrade u kojoj je Baltić živeo sa porodicom, on joj je predložio da svrati do njih i da kumi, njegovoj ženi čestita Novu godinu. Pristala je da svrati na minut do kume, sa kojom je išla u školu.

*Foto: Printscreen

- Kada smo ulazili u garažu, počela je rafalna paljba. Uspeli smo da uđemo u garažu, a paljba je nastavljena. Kum mi je rekao da mu dam oružje iz suvozačevih vrata. Bila sam u šoku, mislila sam da će me ubiti, nisam bila u stanju da bilo šta uradim, čak ni da vrištim. Ništa nisam videla, ni koliko njih puca. Samo sam sa svoje strane videla siluetu - ispričala je Marija N. na saslušanju.

 

Kada je prestala paljba, videla je da je Baltić mrtav, a iz mera predostrožnostu, pre izlaska iz kola, htela je da izvadi službeni pištolj. Zbog stresa nije uspela da otkopča jaknu, koja je bila preko opasača.

*Foto: Marina Lopičić

- Ni sama ne znam zašto sam tada uzela pištolj iz suvozačevih vrata. Izašla sam iz kola, i uspela nekako da odem do kuminih vrata i njoj i kumovoj majci ispričam šta se desilo. Nije bilo signala na mobilnom, pokušavala sam da pozovem načelnika. Kada sam izašla iz zgrade i dalje nisam znala za sebe. Uspela sam da dobijen načelnika i ispričam mu šta se desilo. Išla sam bez ikakvog cilja, lutala i kada sam odmakla dve ulice odatle skontala sam da u ruci i dalje imam pištolj, koji sam, ni sama ne znam zašto, bacila u kontejner - ispričala je ona.

Kako Kurir saznaje, njen branilac, advokat Denis Bećirić, predložiće da se u sklopu istrage uradi neuropsihijatrijsko veštačenje Marije N. kako bi se utvrdilo u kakvom je psihičkom stanju bila. Za nedozvoljeno nošenje oružja, zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top