BalkansPress

Dobro došli!

Više javno tužilaštvo u Beogradu, koje vodi istragu protiv Zorana Marjanovića, naložilo je, nakon što je saslušalo sve svedoke, psihijatrijsko veštačenje Zorana Marjanovića kako bi se utvrdilo da li je bila isključena ili smanjena uračunljivost osumnjičenog prilikom ubistva supruge Jelene, za koje je osumnjičen.

 

Ovo veštačenje ukazaće na to da li je u vreme Jeleninog ubistva kod Zorana Marjanovića postojala duševna bolest, privremena duševna poremećenost, zaostali duševni razvoj ili druga teža duševna poremećenost. Takođe, veštak će tužilaštvu, ako je utvrdio prisustvo nekog poremećaja duševnog stanja, dati mišljenje o njegovom uticaju na sposobnost Marjanovića da shvati značaj svog dela ili upravlja svojim postupcima.

Kako je za „Blic“ nedugo nakon hapšenja Marjanovića kazao forenzički psiholog Milan Kostić, u sudskoj praksi se pokazalo da je osoba koja godinu i po dana bez zadrške javno priča o smrti svoje žene najčešće – psihopata.

On je na osnovu činjenica, objavljenih tekstova, ali i izjava koje je godinu i po dana za medije davao Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice Jelene Krsmanović, napravio profil njegove ličnosti i zaključio da je Marjanović narcisoidan čovek.

– Zasad može da se kaže da je u pitanju čovek koji o svojim postupcima i ponašanjima nedovoljno objektivno sudi. A kada te događaje prikazuje drugima, nastoji da sebe po svaku cenu zaštiti – rekao je tada Kostić.

Da li je ovo mišljenje i stručnjaka koji su veštačili Marjanovića, biće poznato nakon što njihovo mišljenje stigne u Više tužilaštvo.

 

– Samo je pitanje dana kada će u tužilaštvo stići i rezultati veštačenja mobilnih telefona članova porodice Marjanović, ali i kada će protiv Zorana biti podignuta optužnica – kaže izvor „Blica“ upućen u slučaj.

3D fotografije beživotnog tela

U isto vreme, Centar za forenzička istraživanja Novi Sad dostavio je redakciji „Blica“ ekskluzivne 3D fotografije pronalaska pevačicinog beživotnog tela u kanalu kod nasipa u Crvenki, koje su, kako je naveo direktor CFI Nenad Šipka, najverniji prikaz fotografija sa uviđaja od 3. aprila 2016. godine.

– Pregledom fotografija se dolazi do saznanja zašto Jelena nije pronađena u noći pretrage između 2. i 3. aprila 2016. godine. Na njima se jasno vidi da je njeno telo bilo skroz potopljeno u vodu i da se jedva naziralo – kazao je Šipka.

On je objasnio da je to osnovni razlog zašto pevačicino telo psi tragači nisu pronašli u noći pretrage.

– Molekuli mirisa se na površini vode zadržavaju oko sat vremena. Strujanjem vazduha molekuli se raspršuju u vazduh, a vizuelno je bilo nemoguće u toku noći na tom mestu primetiti telo – zaključuje on.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top