BalkansPress

Dobro došli!

Okolnosti su se u korist Luke Bojovića drastično promenile otkad je Srbija povukla poternicu za njim. 

Luka Bojović (44) će iz zatvora u Španiji biti deportovan u Srbiju kao slobodan čovek, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih izvora!

 

Kako saznajemo, okolnosti su se drastično promenile u korist Luke Bojovića otkad je Srbija povukla poternicu za njim. Međutim, njegov povratak u Beograd, prema prognozama kako policije tako i pripadnika podzemlja je, navodno, najava da će rat između škaljarskog klana, koji je blizak njemu, i suprotstavljenog kavačkog klana biti doveden do usijanja!

Prema nekim prognozama, povratak Luke Bojovića, uoči presude za ubistvo njegovog brata Nikole Bojovića, znači nastavak mafijaških obračuna! Sukobi dva klana u Kotoru počeli su, po jednoj verziji, 2014. godine, kada je u Valensiji nestao deo zajedničkog kokainskog tovara do 300 kilograma, dok je prema drugoj verziji, veštački zakuvan u epruveti s ciljem da se uništi škaljarski klan, jer, navodno, nije uz vlast i policija ne može da ga kontroliše!

- Proključaće beogradski asfalt! Škaljarski klan će verovatno napraviti haos u podzemlju! Povratak Luke Bojovića će pospešiti prestrojavanja na mafijaškoj pozornici, što neminovno znači i intenziviranje sukoba. Dosadašnje egzekucije bile su surove - većina meta nije imala nikakve šanse da preživi, hladnokrvno im je pucano u glavu, a ubice su uglavnom napadale iz neposredne blizine! Prognoza je da će ovaj surovi trend biti nastavljen, ali to ne znači da nisu moguće i neke druge opcije - navodi naš izvor.

U dvogodišnjem ratu dva zaraćena narko-klana iz Kotora „ška­lja­ra­ca“ i „kav­ča­na“ na ulicama Crne Gore i Srbije do sada je nastradalo 17 članova obe grupe. Međutim, neki podaci policije ukazuju da obračuni traju već tri godine i da su dosad u zemljama regiona odneli 24 života!

 

Braća Jovan i Igor Vukotić, prema policijskim evidencijama, predvode škaljarski klan, koji je, navodno, pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, poreklom sa Čeva kod Cetinja. Suprotstavljeni kavački klan vode Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Crnogorski mediji pišu da se bogatstvo Koraća procenjuje na stotine miliona evra, koji su navodno stečeni prodajom droge.

Rat iz­me­đu dva za­ra­će­na ko­tor­ska kla­na, „ška­lja­ra­ca“ i „kav­ča­na“, počeo je zbog ne­stan­ka 300 ki­lo­gra­ma ko­ka­i­na u Va­len­si­ji. Osim ma­fi­ja­ških ob­ra­ču­na, ko­ji su rezul­ti­ra­li su­ro­vim li­kvi­da­ci­ja­ma, sukob su obeležila tri bom­ba­ška na­pada u kojima, srećom, nije bilo žr­ta­va, kao i šest po­ku­ša­ja ubi­stva. Ob­ra­ču­ni su se de­ša­va­li na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re i Sr­bi­je, a istraga policije ukazuje da su stra­da­li mahom pri­pad­ni­ci „ška­lja­ra­ca”.

Prema podacima po­li­ci­je, prva žrtva sukoba za­ra­će­nih ma­fi­ja­ških grupa je Go­ran Ra­do­man (37), vođa kotorskog klana, koji je 20. februara 2015. izrešetan u Novom Beogradu sa 25 metaka iz „kalašnjikova“. Tri meseca pre smrti Radoman se vratio iz Južne Amerike, gde je, prema nezvaničnim podacima policije, proveo izvesno vreme da bi organizovao novu turu narkotika. Tokom transporta nestalo je oko 300 kilograma kokaina, a mnogi sumnjaju da ga je to koštalo glave. Radoman je bio vlasnik kotorske firme za konsalting i pomorske usluge „San-Si čarter“, a sumnjalo se da su njegovi pomorci učestvovali u krijumčarenju droge.

Poslednja, 17. žrtva obračuna je Kotoranin Davorin Baltića (41), koji je ubijen sa 60 metaka u noći između 1. i 2. januara u sačekuši u ulici Internacionalnih brigada na Vračaru!

Pre njega je bokser Dragan Roganović (29) uspeo da izvuče živu glavu. On je 7. decembra 2017. ranjen na Cetinju, a nepoznati napadač mu je jednim metkom povredio kičmu. Roganović je, navodno, bio telohranitelj Gorana Radomana, prve žrtve mafijaškog rata.

Do sada su u obračunima ubijeni Sa­ša Mar­ko­vić, Go­ran i Ra­do­mir Đu­rič­ko­vić, Ivan Lo­pi­čić, Sr­đan Vla­ho­vić, Go­ran Du­čić, Go­ran Bi­sku­po­vić, Mi­loš Bo­šnjak, Da­li­bor Đu­rić, Đor­đe Bo­re­ta, Dra­gan Ze­če­vić i Đor­đe Se­ku­lo­vić, Goran Lenac, Danijel Mandić Manda.

U obračunu su stradali i nevini, među kojim je doktor Dragan Zečević, koji je svakog jutra pio kafu u lokalu koji se nalazi na pedesetak metara od njegove kuće. Greškom je stradao i Saša Marković, bivši poslanik Liberalnog saveza, a spekulisalo se da je prava meta bio njegov kum Goran Đuričković. Bivši crnogorski fudbaler Goran Lenac (33) ubijen je dok je trenirao na stadionu Bokelja. Nije imao kriminalni dosije, ali je policija potvrdila da je bio povezan sa članovima kavačkog klana.

(BalkansPress / Alo.rs)

Scroll to top