BalkansPress

Dobro došli!

U naselju Senjak u porodičnoj kući u požaru stradali Milena (58) i Aleksandra Vasić (33) i Dalibor Simejonović (33). Vasići veruju da nije reč o nesrećnom slučaju.

U stravičnom požaru u porodičnoj kući u Smederevu nastradale su Milena Vasić (58), njena ćerka Aleksandra (30), koja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, kao i Aleksandrin nevenčani suprug Dalibor Simejonović (33). Dok od nadležnih još ne stižu zvanične potvrde, čak ni o identitetu žrtava, uzroku smrti i uzrocima požara, porodica Vasić sumnja da je vatra podmetnuta i da su dve žene zapravo ubijene.

 

Prava drama odvijala se u sredu nekoliko sati ispred kuće Vasića u Ulici Gogoljevoj 2, u naselju Senjak, dok su pripadnici policije i Višeg javnog tužilaštva obavljali uviđaj.

Zamenik višeg javnog tužioca, Vesna Mladenović je na licu mesta potvrdila da su u kući pronađena tri neidentifikovana leša. Komšije Vasića, novinari, pa čak i sami istražni organi, najpre su verovali da je u ovoj stravičnoj nesreći nastradala porodica - supružnici Milena i Žikica, i njihova kćerka Aleksandra.

Nedugo nakon iznošenja tela iz kuće, sat vremena posle gašenja vatre i početka uviđaja, dok su okupljene komšije oplakivale porodicu Vasić, na lice mesta stigao je Žikica Vasić, za koga su neki mediji već bili objavili da je nastradao. Kako se ispostavilo, on je bio na poslu u Železari "Hbis" kada mu je javljeno za požar.

Iz porodične kuće Vasića u sredu pre podne izneta su tri ugljenisana tela

Nedugo nakon iznošenja tela iz kuće, sat vremena posle gašenja vatre i početka uviđaja, dok su okupljene komšije oplakivale porodicu Vasić, na lice mesta stigao je Žikica Vasić, za koga su neki mediji već bili objavili da je nastradao. Kako se ispostavilo, on je bio na poslu u Železari "Hbis" kada mu je javljeno za požar.

 

To je ovoj tragediji dalo potpuno novi pravac, a Žikica Vasić je tek po dolasku saznao da su mu supruga i kćerka mrtve. Potom je stigla i njegova najstarija ćerka Jelena, koja živi dve kuće dalje, i kojoj nisu najpre hteli da saopšte tragične vesti. Inače, treća ćerka Vasića živi i radi u Austriji.

Nastradali Dalibor Simejonović, Aleksandra i Milena Vasić

Otac je po svaku cenu želeo da uđe u kuću, ali ga je sprečila rodbina i policija.

- Nisu one unutra, nisu mrtve, pustite me samo do vrata - ridao je nesrećni čovek, a onda mu je i pozlilo, pa su novinari pozvali hitnu pomoć.

Rođaci su jedva uspeli da ga odvedu sa zgarišta. A potresne slike i zgranute komšije zamenio je novi šokantan obrt - ozbiljne optužbe rodbine da tragedija nije nesrećni slučaj.

- To je samo Dalibor uradio, on je kriv - novinarima je ispričala Jovanka Vasić, Žikicina rođena sestra i Aleksandrina tetka.

- Jutros, kad je moj brat krenuo na posao, njih dve bile su same. On je verovatno došao posle. Ko zna šta je bilo. Pre dva dana se posvađao sa mojom snajom, nazivao je najgorim imenima, i da je psihički bolesnik, jer nije podržavala njihovu vezu - kaže Jovanka.

Žikicu Vasića rodbina jedva sprečila da uđe u kuću posle požara

Tetka je ispričala da je Aleksandra ranije bila udata, ali da nema dece. Dalibor je takođe bio oženjen i ima dete.

Aleksandra je nekoliko meseci nevenčano živela sa Daliborom u selu Radinac, a pre dva dana došla je kod majke i oca jer je trebalo da ide kod lekara.

- Održavala je trudnoću i trebalo je da ide na neka ispitivanja. On je hteo da se ona vrati kod njega kući, a moja snaja je bila protiv. On je to uradio, verujte, samo on - tvrdi Jovanka Vasić, čiji brat Žikica je kasnije i sam izneo sumnje u zetovu umešanost u tragediju.

Niko od nadležnih nije želeo da komentariše ove navode, kao uostalom ni druge detalje. Ostalo je neizvesno da li je reč o tragičnom slučaju ili zločinu koji je u crno zavio dve familije.

Jedino što je u sredu bilo izvesno jeste činjenica da je požar zahvatio samo jednu sobu u kojoj je sve izgorelo. Tužilac nam je potvrdila da su sva tri tela nađena u toj sobi, i da su potputno izgorela. Aleksandrino telo je bilo na krevetu, dok su tela njene majke i Dalibora bila na podu u blizini vrata.

 

Istragom je, kako saznajemo, utvrđeno da su vrata od rerne na šporetu "smederevac" bila otvorena, a da je ložište bilo zatvoreno, kao da iz njega nije ispao žar ili drvo koje je moglo dovesti do požara. Nije potvrđeno ni gde je požar nastao.

Misterija tri smrti, optužbe rođaka, čak i prvobitna priča o četvrtom lešu, podigli su na noge ovdašnje tužilaštvo koje tvrdi da preduzima sve kako bi se slučaj što pre rasvetlio.

- Istraga je otvorena na sve okolnosti. Dati su nalozi da se obave sve neophodne radnje - obdukcija, toksikološke i DNK analize za tri pronađena tela. Dok ti rezultati ne budu gotovi, ne možemo da potvrdimo uzrok smrti, niti bilo šta drugo - rekao je "Novostima" Dragan Lopušina, viši javni tužilac u Smederevu.

Kum prvi stigao

Komšije su požar primetili oko 8.30. Kum porodice Vasić, koji je bio potresen i nije želeo da razgovara sa novinarima, prvi je stigao u kuću i pronašao tela. Vatrogasci su dojavu o požaru dobili u 8.41, a na lice mesta stigli za sedam minuta. Vatru je gasilo osmoro pripadnika vatrogasne brigade sa troja vozila.

Tela na obdukciji

Obdukcije sva tri tela zakazane su za sredu po podne, a u Višem tužilaštvu su potvrdili da će istragu, koja će dati odgovore o uzroku požara, u četvrtak nastaviti Nacionalni kriminalističko-tehnički centar iz Beograda.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top