Beogradska policija uhapsila je pravnika D. K. zbog sumnje da je ubio Vladanku Vučeljić svoju nevenčanu suprugu. Pretpostavlja se da je motiv zločina bila ljubomora.

Poznati beogradski advokat D. K. (68) uhapšen je juče zbog sumnje da je u subotu oko ponoći na Novom Beogradu ubio svoju partnerku Vladanku Vučeljić (54). Osumnjičeni se pre zločina raspravljao sa Vladankom ispred zgrade u kojoj živi u Ulici Pariske komune, a kada je ušla u ulaz, D. K. joj je pucao u grudi i ruku.

 

Prema nezvaničnim saznanjima Informera, D. K. je dovezao žrtvu do ulaza u zgradu u kojoj stanuje. Oni su se još u kolima posvađali jer je on mislio da ga ona vara, a prepirku su nastavili i po izlasku iz automobila.

- Raspravljali su se toliko glasno da su čak i pojedine komšije čule njihovu svađu. U jednom trenutku osumnjičeni se vratio do kola, a nesrećna žena krenula je ka ulazu u zgradu. Kada je stavila ključ u bravu i otvorila vrata, D. K. joj je prišao iza leđa i ugurao je u ulaz. Već u sledećem trenutku izvadio je pištolj i hladnokrvno u nju ispalio tri hica koja su je pogodila u ruku i grudi - kaže naš izvor iz istrage.

*Foto: Informer

Nesrećna žena stropoštala se na pod, a D. K. je preskočio njeno telo, izašao na suprotan ulaz, seo u svoj automobil i pobegao. Policija u prvom trenutku nije imala nikakvu informaciju o ubici, ali je od komšija saznala da je Vladanka imala partnera i da se sa njim svađala te noći ispred zgrade.

 

- Za samo nekoliko sati osumnjičeni je uhapšen. U policiji nije hteo da prizna zločin, branio se ćutanjem, a i odbio je poligrafsko ispitivanje. Samo je zatražio advokata, što po zakonu ima pravo. Pištolj kojim je počinjen zločin još nije pronađen, ali policija aktivno radi na ovom slučaju - kaže on.

Reporter Informera pokušao je juče da porazgovara sa nekim iz Vladankine porodice, međutim niko nije bio raspoložen za razgovor. Jedan od komšija ispričao je kako je čuo da neko puca u zgradi, ali je mislio da deca bacaju petarde.

- Pogledao sam kamere i video kako neko leži u ulazu. Istrčao sam iz stana i ugledao mrtvu ženu kako leži u lokvi krvi. Od šoka i straha skamenio sam se na nekoliko sekundi. Čim sam se pribrao, vratio sam se u stan i pozvao Hitnu pomoć i policiju - kaže on.

Kamere nisu snimile ubicu - Sigurnosne kamere sa susedne zgrade snimile su trenutak ubistva, ali na snimcima se ne vidi da li je ubica D. K. Kako je naveo naš izvor iz istrage, na snimcima je zabeleženo da je ubijena žena neposredno pre zločina na ulazu u zgradu pričala sa nekim, a da se onda u kadru vidi samo pištolj koji opaljuje, ali ne i osoba koja ispaljuje hitac. - Zato će biti ispitani svi svedoci koji su naveli da su videli osumnjičenog na mestu ubistva.

Prema njegovim rečima, Vladankin suprug umro je odavno, a sa D. K. se zabavljala poslednjih deset godina.

- Nije odavala utisak osobe koja ima nekih ljubavnih problema i problema generalno. Živela je sa ćerkom na osmom spratu. Bila je vedra i nasmejana kad god bih je sreo. Prodavala je životno osiguranje i od toga živela. Njen partner je povremeno dolazio ovde u stan, ali nikada nikakvih problema nije bilo - ispričao je ovaj komšija, koji je želeo da ostane anoniman.

(BalkansPress / Informer.rs)

Scroll to top