BalkansPress

Dobro došli!

U toj zgradi smeštene su VOA, VBA, ali i ministar Vulin tu obavlja značajan deo svojih aktivnosti.

Vojna policija juče je uhapsila dva Amerikanca i dve ukrajinske državljanke, koji su dronompokušali da snimaju zgradu starog generalštaba u Ulici kneza Miloša u kojoj su smeštene Vojno bezbednosna agencija (VBA) i Vojnoobaveštajna agencija (VOA).

 

U toj zgradi se, kako saznaje Alo, obavlja i značajan deo svojih aktivnosti ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Ovo je za mesec dana četvrto hapšenje američkih državljana koji su uhvaćeni u špijunskim  i kriminalnim aktivnostima u Srbiji.

Podsetimo, hapšenje stranih državljana potvrdio je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

*Foto-ilustracija: Tanjug / Danilo Peternek

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa američkim senatorom Ronom Džonsonom, rekao da je neke informacije dobio, ali da će tek imati sastanak sa ljudima koji su detaljnije upoznati sa svim što se dešavalo.

- Imali smo jedan slučaj, koji je bio nešto ozbiljniji u prethodnom periodu, ali za ovaj danas ne mislim da je tog nivoa - kazao je on.

Ukazao je da nije bilo samo američkih držvljana, već i iz drugih zemalja, i da ne misli da je ovaj slučaj povezan sa ranijim hapšenjem.

- Da ne govorim ništa dok ne dobijem izveštaj bezbednosne službe Srbije - naglasio je Vučić.

Početkom meseca u Beogradu je uahpšen američki državljanin, bivši marinac, kod kojeg je pronađen pištolj sa izbrisanim brojem, a mediji su spekulisali da je spremao atentat.

(BalkansPress / Alo)

Scroll to top