BalkansPress

Dobro došli!

- Pio je po pet tableta protiv gavobolje! Išao je na više pregleda i snimanja, ali uzrok nije otkriven. Živeo je brzo. Išao je na koncerte, nastupe, malo je spavao, mnogo putovao, tako da mu se sve skupilo - priča supruga.

Poznati harmonikaš, klavijaturista Slaviša Cale Antanasijević (42) iz Smedereva obesio se 13. februara u svojoj porodičnoj kući u naselju Radinac.

Iako konkretan razlog još nije poznat, njegova supruga Jasmina Dimitrijević (40) kaže da je njenog muža ubio posao kojem se davao nesebično od svoje 15. godine.

- Niko nije slutio da će to da uradi. Tog jutra smo popili kafu, a onda mi je rekao: "Ja ovaj bol ne mogu više da izdržim. Ne mogu više da živim", i otišao je u kupatilo. Tamo se zaključao, a ja sam provalila i skinula ga sa čiviluka o koji je hteo da se obesi pojasom bademantila. Pitala sam ga: "Da li si normalan?", na šta mi je uzvratio: "Sad ćeš da vidiš!" Onda je odjurio u garažu, gde se nalazi kotlarnica, i zaključao se iza aluminijumskih vrata. Pozvala sam komšije u pomoć, provalili smo unutra, ali je već bilo kasno. Moj Cale se obesio gajtanom, nije mu bilo spasa - priča neutešna Caletova supruga Jasmina.

Jasmina koja zajedno sa njim radi u njihovoj muzičkoj kući "C-Music", koja je organizovala koncerte u smederevskom kraju za brojne zvezde kao što su Zdravko Čolić, grupa "Legende" "Yu grupa", Vasil Hadžimanov i druge, kaže da se Cale poslednje dve i po godine stalno žalio na jaku glavobolju.

- Pio je po pet tableta protiv gavobolje! Išao je na više pregleda i snimanja, ali uzrok nije otkriven. Živeo je brzo. Išao je na koncerte, nastupe, malo je spavao, mnogo putovao, tako da mu se sve skupilo. Imao je svoj studio, opremu za iznajmljivanje, bio je vrhunski majstor u svom poslu, ali je očigledno sve to bilo prevelik teret za njega, piše Alo.

 

Jasmina kaže da nije imao dugova i da je kobnog jutra ostavio otključan telefon što je bilo neobično.

- U njemu sam kasnije našla reči koje je pretraživao poput "otrov", "suicid", "vešanje"... To me je šokiralo, jer je bio veliki vernik. Čitao je Blibliju više puta, voleo je Dostojevskog - priča udovica.

*Foto: Facebook / Cale Antanasijevic

Njihova ćerka od 16 i sin od 11 godina znaju šta se dogodilo.

Muzičar je sahranjen na Svetog Trifuna, na novom groblju u Smeredevu,  a njegov orkestar je svirao njegovu omiljenu pesmu "Kad moja mladost prođe".

(BalkansPress / Telegraf.rs)

Scroll to top