BalkansPress

Dobro došli!

U saopštenju se navodi da je policija uhapsila 14 policijskih službenika Stanice granične policije Dimitrovgrad, jednog carinskog službenika Carinarnice Dimitrovgrad, i još tri osobe, zbog sumnje da su izvršili krivično delo primanje mita.

Uhapšeni su policijski službenici V.B. (36), V.P (41), V.Đ. (41), J.H. (50), V.S. (33), I.M. (41), B.P. (34), D.Đ. (51), M.S. (41), M.T. (34), B.V. (34), N.S. (34), Ž.J. (39) i M.P. (34), i carinski službenik D.G. (54), navodi se u saopštenju MUP.

 

Osim službenika, uhapšeni su i V.M. (53), S.M. (30) i A.P. (44).

Kako se sumnja, policijski službenici i carinik su organizovano, u cilju pribavljanja materijalne koristi, u periodu od decembra 2016. do avgusta 2017. godine na Graničnom prelazu Gradina omogućavali uhapšenim osobama da preko državne granice unose robu čiji je promet zabranjen ili ograničen, odnosno da za robu trgovačkog karaktera koju unose u Srbiju izbegnu plaćanje carinskih dažbina delimično ili u potpunosti, navodi se u saopštenju.

Takođe, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Pirotu, uhapšen je i policijski starešina u Stanici granične policije Dimitrovgrad S.I. (52), zbog postojanja sumnje da je izvršio više krivičnih dela zloupotrebe službenog položaja.

On se tereti da je u periodu od juna do septembra 2017. godine iskorišćavao svoj službeni položaj starešine i propustio da izvrši službene radnje koje je bio dužan da izvrši iako je raspolagao pouzdanim saznanjima o koruptivnom ponašanju policijskih službenika na graničnom prelazu, već je umesto toga u više navrata primao novac.

U saopštenju se navodi da su osumnjičeni uz krivične prijave sprovedeni Višem i Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

(BalkansPress / Blic.rs)

Scroll to top