Policija u Čačku privela Svetlanu (46) i Anu Popadić (24) iz Požege, osumnjičene za trgovinu narkoticima. Oduzeti im novac i šest automobila. Sveštenik i veroučitelj nedavno "pali" sa 27 kg skanka.

Pripadnici MUP u Čačku uhapsili su Svetlanu Popadić (46) i njenu ćerku Anu Popadić (24), osumnjičene da su organizovale transport 27 kilograma skanka. Narkotici su pronađeni pre dve nedelje u kolima u kojima su bili sveštenik Milan Jordović (41) i bivši veroučitelj Zoran Marinković (42), obojica iz Požege.

Tokom pretresa stana i drugih prostorija u kojima žive osumnjičene pronađeno je 1.035 američkih dolara, 280 evra, 28.060 dinara, 50 kanadskih dolara, 70 konvertibilnih maraka i 40 švedskih kruna, za koje se sumnja da su stečeni prodajom droge. Pored toga, od njih je oduzeto i šest automobila i to dva "audija A4", dva "sitroena" novije proizvodnje, jedan "suzuki" i još jedan automobil.

 

Prema informacijama koje smo dobili, Ana živi sa verenikom, a u Požegi drži menjačnicu, dok je Svetlana sa mužem i sinom u porodičnoj kući u selu Lopaš.

Istraga bi trebalo da utvrdi da li su svih četvoro osumnjičenih u vezi, i u kakvoj tačno. Kako nezvanično saznajemo, Jordović se nagodio sa tužilaštvom da u zamenu za manju kaznu otkrije ko stoji iza ovog šverca narkotika. Policija je tako došla do majke i ćerke, a sveštenik je dobio godinu dana kućnog zatvora uz elektronski nadzor.

Navodno, narkotici su bili iz Albanije, a trebalo je da idu na tržište Švajcarske. Inače, kako saznajemo, Svetlana je odranije poznata organima gonjenja, to jest već je bila hapšena zbog prodaje narkotika, ali nije još pravosnažno osuđena.

Jordović i Marinković uhapšeni su 27. februara prilikom kontrole "pasata", nedaleko od Mrčajevaca. Tom prilikom su u posebno izrađenom bunkeru pronađena 52 paketa u kojima je bila upakovana droga. Policija je bila zatečena kad je ustanovila da je za volanom "pasata" crkveno lice, pošto Jordović nije bio u svešteničkoj odori. Ali još veći šok je usledio nešto kasnije. Pošto je Marinković bio obučen u žensku garderobu, pozvana je radnica MUP kako bi po propisima pretresla "osumnjičenu". Tada je otkriveno da nije reč o ženi, već o muškarcu, i to bivšem veroučitelju.

 

Prema nezvaničnim informacijama, Jordović i Marinković uhapšeni su nakon što je nekoliko meseci ranije albanska policija obavestila naše istražne organe da ova dvojica švercuju narkotike. Od tada su oni bili na merama, koje su okončane krajem februara kad su privedeni.

Inače, Jordović, koga njegovi parohijani iz milošte zovu Jordo, službu je obavljao u Crkvi Svetog cara Konstantina i carice Jelene u Požegi. Sadašnja parohija mu je u požeškom naselju Savinac. Marinković je u Osnovnoj školi "Petar Leković" u Požegi radio kao veroučitelj tri godine, po blagoslovu vladike, uprkos tome što nije imao završen bogoslovski fakultet.

Otkrivena laboratorija

U velikoj akciji otkrivena je ilegalna laboratorija za uzgoj "skanka", a policija je tom prilikom zaplenila oko 80 kilograma ove opojne droge i uhapsila petočlanu organizovanu kriminalnu grupu. Uhapšeni su M. Š. (30), N. J. (28), O. R. (28) i Ž. M. (41), svi iz Sremskih Karlovaca, i B. S. (41) iz Pećinaca, dok se za još jednim osumnjičenim intenzivno traga.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top