BalkansPress

Dobro došli!

Mirjana Inđić (36) preminula je od posledica udaraca čekićem u glavu koje joj je u svom stanu u Njegoševoj ulici u Kladovu zadao njen bivši momak Nikodije Božinović (60), zvani Kokan. Ubica je, posle nesvakidašnjeg zločina, popio tablete za smirenje, u nameri da presudi i sebi, ali ga je smrti spasao zet, koji je došao da mu uvede kablovsku televiziju.

Mirjana, državljanka Hrvatske, koja je u Kladovu živela otkako je s roditeljima tokom akcije "Oluja" spas našla u Srbiji, zabavljala se s Nikodijem. Kako nam govori izvor iz istrage, oboje su imali po jedan brak iza sebe.

- Prve razmirice među njima počele su pre nekoliko meseci. Tada je Božinović napustio stan u kome je živeo s Inđićevom i prešao u drugi stan.

 

U međuvremenu, Mirjana, koja je radila u jednoj lokalnoj pekari, počela je da se zabavlja sa drugim čovekom, koji joj je obećao da će joj pomoći oko dobijanja potrebnih "papira" kako bi sa decom mogla da se preseli u Nemačku.

- Čuvši za to, Nikodije je pozvao Mirjanu u stan, navodno da bi se pozdravili - navodi naš sagovornik. - Međutim, tu je počeo da je ubeđuje da mu se vrati, ali Mirjana na to nije želela da pristane. Došlo je do žestoke rasprave...

MISTERIJA SMRTI TASTA - Pre nekoliko godina, Nikodije i njegov tast su sakupljali drva u šumi u okolini Kladova. Tada je, prema zvaničnoj verziji, ocu tadašnje Božinovićeve supruge na glavu palo drvo i usmrtilo ga na mestu. Postojala je sumnja da se to nije desilo slučajno, ali nikada nije dokazano da je u pitanju bio zločin.

Nikodije je tada dohvatio čekić i njime dva puta u glavu udario Mirjanu.

- U panici, Božinović je otrčao do druge sobe i popio gomilu lekova za smirenje, u nameri da izvrši samoubistvo. Međutim, nedugo potom do njega je došao zet, s kojim se ovaj prethodno dogovorio da mu tog dana u stan uvede kablovsku televiziju - navode u istrazi, ukazujući da je unutra zatekao stravičan prizor.

Policijska patrola je odmah došla na mesto zločina, a ubrzo i Hitna pomoć. Lekari su mogli da konstatuju da je Mirjana preminula na mestu. Božinović je prebačen na Odeljenje neurospsihijatrije u Negotinu, gde je medicinsko osoblje uspelo da mu spase život. Čim je došao k sebi, priznao je da je počinio zločin. On je u međuvremenu prevezen na dalje lečenje u Beograd.

Scroll to top