BalkansPress

Dobro došli!

Supergaleb G4 Vojske Srbije je trenažni avion koji je bio na redovnoj letačkoj obuci. Reč je o avionu sa turbo-mlaznim motorom. Poginuli i povređeni pilot pripadali su 252. eskadrili RV i PVO, stacioniranoj na aerodromu u Batajnici.

 

Beograd/Kovačica- Vojni avion supergaleb G4 Vojske Srbije sa dva pilota srušio se jutros, nešto posle 9 časova, na obodu Kovačice. 

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, pilot i kopilot su se katapultirali, jedan je poginuo, a drugi je u teškom stanju. Avion je pao na njivu, u selu Idvor kod Kovačice, a meštani-očevici tvrde da se u jednom trenutku čak i čulo kako je motor prestao da radi.

 

- Bio sam kod kuće kada se začuo prestanak rada motora aviona i video da su se dva pilota katapultirala. Na licu mesta se može videti i krater - ispričao je D. B. iz Kovačice za beogradske medije.

Prema saznanjima Kurira, poginuli i povređeni pilot pripadali su 252. eskadrili RV i PVO, stacioniranoj na aerodromu u Batajnici.

KURIR TV UŽIVO SA MESTA PADA VOJNOG AVIONA KOD KOVAČICE: Pilot super galeba G4 poginuo, drugi u teškom stanju hitno transportovan na VMA PAD SE ČUO KAO UDAR GROMA

*Foto: Fonet / Vojska Srbije

Na lice mesta odmah su upućeni helikopteri Vojske Srbije kako bi pomogli u pronalaženju i zbrinjavanju pilota. Nažalost, jedan pilot je preminuo a drugi je s teškim povredama sanitetom prvo hitno prebačen u pančevačku bolnicu, a potom helikopterom prevezen na VMA.

 

U Ministarstvu odbrane Srbije Kuriru su potvrdili da je do nezgode došlo, ali da se u ovom trenutku prikupljaju sve neophodne informacije i da više od toga ne mogu da kažu. U međuvremenu, Ministarstvo odbrane je izdalo i zvanično saopštenj

*Foto: Ministrastvo odbrane Srbije

 

Supergaleb G4 Vojske Srbije je školsko-trenažni avion koji je bio na redovnoj letačkoj obuci. Reč je o avionu sa turbo-mlaznim motorom.

Gotovo identična tragedija pre godinu dana kod Šapca.

*Foto: Fonet / Vojska Srbije

Podsetimo, prošle godine, gotovo na isti dan, u istom avionu i iz iste jedinice u Batajnici tokom rutinskog leta na obuci poginula su dva pilota Vojske Srbije - Dejan Pandurović i Nenad Ćulibrk.

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top