BalkansPress

Dobro došli!

Radmila Leudar (78) je poginula, a njen muž Emil Laudar (78) je povređen u eksploziji u stanu u Ulici braće Baruha 25a u Beogradu.

Inicijalno se mislilo da je reč o eksploziji plinske boce, ali je uviđajem utvrđeno da to nije slučaj, već da je reč o ručnoj bombi.

Pripadnici policije izneli su netaknutu plinsku bocu ispred zgrade, a otkriveni su geleri na plafonu stana.

Stradao je stariji bračnom paru, a nezvanično saznajemo da je u trenutku ekslozije u stanu bila i njihova unuka (17), ali srećom nije povređena.

Unuka je bila u sobi, a Radmila i Emil u kuhinji prilikom eksplozije. Nezvanično saznajemo da je Emil nekadašnji fudbaler FK Dorćol.

 

“Čuo se prasak, zatresli su se prozori i mislila sam da je neki okršaj. Krenula sam u banku i videla vatrogasna kola, i čula da je komšinica nastradala, a da je komšija teško povređen”, kaže stanarka Živanka Kalinić.

U blizini tog mesta, nedugo posle eksplozije zapalila se klima na trećem spratu Direkcije za mere i dragocene metale u Ulici Mike Alasa 14, ali su vatrogasci brzom intervencijom ugasili požar.

Tako je izbegnuta veća nesreća, pošto su se tačno ispod klime nalazile boce sa azotom, kiseonikom i vodonikom, te je postojala verovatnoća da se klima sruši i zapali te hemikalije.

 

*Klima u plamenu, Foto: N. Skenderija

Scroll to top