Ognjen Žanić (26) koji je ubijen 24. maja na Čukarici u kasnim večernjim satima, sahranjen je danas na Novom Bežanijskom groblju. Poslednjem ispraćaju prisustvovalo je na stotine ljudi, a poslednju počast ubijenom mladiću odali su članovi porodice, prijatelji, poznanici...

Kolege ubijenog mladića donele su vence, a iz kapele su se mogli čuti jauci njegove neutešne majke.

Uz zvuke starogradske pesme "Bolujem ja, boluješ ti" povorka je krenula grobljem, a orkestar za sahrane je odsvirao i "Na te mislim".

- On je bio predivan mladić, pošten i vredan i ne znam zašto ga je Bog uzeo - rekla je Žanićeva baka tihim glasom.

 

Inače, kako saznajemo, Žanićevo ubistvo je videlo više od 30 očevidaca i prema njihovim rečima mladić se prvo kod kioska brze hrane posvađao sa muškarcem starosti oko 30 godina koji je bio obučen u crno. Nakon toga, Žanić seo u park iza zgrade u kojoj živi, a ubica mu je prišao i zapucao u njegovom pravcu. U blizini su bili i Žanićevi prijatelji iz kraja koji su policiji opisali ubicu. Prema njihovom opisu, kako nezvanično saznajemo policija je identifikovala osumnjičenog i za njim raspisala potragu. Prema prvim informacijama u pitanju je mladić koji je bio komšija ubijenom Žaniću.

*FOTO: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

U porodici ubijenog mladića još ne mogu da veruju da su izgubili naslednika.

- Moj sin je navijao za Rad, ali nikada nije išao na utakmice ovog kluba. Nije bio nikakav kriminalac, nije pio alkohol i drogu nije probao u životu. Bio je sportista, dizač tegova, a samo da vidite njegovu biblioteku i zbirke knjiga koje su u njegovoj sobi- ovako o Ognjenu otac Daniel Žanić.

S druge strane, Ognjenovi prijatelji tvrde da je on bio navijač fudbalskog kluba Rad i da je redovno išao na utakmice. U zgradu gde je živeo ubijeni dolazili su mladići sa obeležjima Rada. Prema rečima očevidaca navodno je ubica pripadao suparničkoj navijačkoj grupi Partizana. Jedan od očevidaca je ispričao da je Žanić neposredno pred ubistvo nešto ostavio ispod leve felne automobila na parkingu. To je potvrdio i vlasnik vozila koji je stanar istog naselja rekavši da ga je policija obavestila da će zbog toga pregledati njegov automobil.

 

Ognjenov otac Daniel za "Blic" je opisao poslednje trenutke života svog sina. Kako kaže, loza mu je prekinuta kada je njegov sin samo izašao ispred zgrade da se nađe sa drugarom da popiju sok.

- Ognjen je čekao prijatelja da popiju koka-kolu. U tom trenutku mu je prišao čovek i pucao u njega dva puta. Verovatno mu je prvo pucao u noge, jer Ognjen je bio krupan i jak momak. Zatim ga je pogodio u stomak, najverovatnije u aortu. To se dešavalo u našoj ulici, mi živimo na sto metara od mesta gde se to dogodilo. Kada smo došli na lice mesta nigde nije bilo krvi...- priča Ognenov otac u tuzi i bolu.

Nakon ranjavanja Žanić je preksinoć hitno prebačen u Urgentni centar, ali bio je smrtno ranjen u stomak i lekari nisu mogli da mu spasu život.

Pre nego što je ubijen, Žanić, navodno, pod komšijin automobil bacio neki predmet

*Pre nego što je ubijen, Žanić, navodno, pod komšijin automobil bacio neki predmet, FOTO: PREDRAG DEDIJER / RAS SRBIJA

Daniela vređa što mu se sin dovodi u vezu sa kriminalnim radnjama. Kako kaže on je ceo život, svojih punih 25 godina i tu 26-tu koju nije dočekao da napuni za par meseci, spavao u istoj sobi sa bakom.

Ubijeni Žanić, kako saznajemo, nije hapšen niti je bio u sukobu sa zakonom i radio je u teretani kao instruktor. Međutim, još pouzdano nije utvrđen razlog sukoba i kakvim su odnosima prethodno bili žrtva i ubica. Proverava se da li je to obračun navijačkih grupa ili je u pitanju lični sukob.

Žanić član "Srbske časti"

Ognjen Žanić bio je i član organizacije "Srbska čast". Inače, Pripadnici "Srbske časti" dospeli su u žižu javnosti kada su iz BiH stigle optužbe da se u Rusko-srpskom humanitarnom centru u Nišu obučavaju pripadnici ove organizacije, radi formiranja paravojne formacije u Republici Srpskoj, dok se njeni članovi izjašnjavaju kao humanitarci.

Scroll to top