BalkansPress

Dobro došli!

Služba za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i policijom Austrije uhapsila je 13 osoba i zaplenila oko 1,5 kilogram heroina, saopštio je danas MUP Srbije.

 

Zaplenjeno je 22 kilograma paracetamola, manja količina kokaina i marihuane, kao i pištolj i 20.300 evra.

Deset osoba je uhapšeno na teritoriji Austrije, dok je troje organizatora ove kriminalne grupe uhapšeno u Srbiji.

Osumnjičeni su uhapšeni na teritoriji Srbije i Austrije od januara 2018. do danas, a sumnjiče se da su u dužem vremenskom periodu vršili nabavku i distribuciju narkotika, kako na teritoriji Srbije, tako i u zemljama EU.

Zahvaljujući dobroj međunarodnoj saradnji srpske i austrijske policije uhapšeni su N.Z. (27), C.A. (31), K.Lj. (28), I.F. (21), V.M. (22), A.P. (20), P.V. (18) svi iz Beograda, S.J. (26), M.M. (27) i I.U. (24) iz Šapca, K.M. (30) iz Vrbasa, R.S. (24) iz Ðakovice i D.A. (20) iz Smedereva.

Osumnjičeni koji su uhapšeni u Srbiji će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćenja proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(BalkansPress / informer.rs)

Scroll to top