Marina Savić (35) oglašena je krivom zbog ubistva svoje prijateljice Mirjane Kostić (49) i u Višem sudu u Zaječaru nepravosnažno osuđena na 15 godina zatvora.

Kako je ustanovljeno, ona je, u aprilu prošle godine, Kostićevu ubila sa više od 30 udaraca kuhinjskim nožem u stanu žrtve u zaječarskom naselju Kraljevica, nakon čega je u stanu izbio požar. Prvo se sumnjalo da je nesrećna žena stradala u vatri, ali je posle obdukcije ustanovljeno da je ubijena.

 

Pre ubistva, Kostićeva je prodala garsonjeru, kako bi školovala sina koji studira u Novom Sadu. To je ispričala Mariji Savić, koja ima privatnu firmu i navodno je poslovala s gubitkom.

Savićeva je, navodno, došla kod Kostićeve i tražila joj novac na zajam, ali joj je nesrećna žena odgovorila da nema novac, nakon čega je došlo do svađe. U jednom trenutku Marina je pobesnela, dohvatila nož i počela da ubada Mirjanu, tražeći da joj prizna gde drži novac.

Kostićeva je počela da zapomaže, ali je Savićevu to još više razbesnelo. Komšinici je zadala više udaraca nožem, nakon čega je pobegla. U tom trenutku sa šporeta, na kojem je Mirjana kuvala ručak, žar je pao na tepih, a vatra se ubrzo proširila po celom stanu.

Teško ranjena Mirjana, nije uspela da pobegne. Vatra joj je zahvatila više od 80 odsto tela i nanela joj opekotine drugog i trećeg stepena, od kojih je, uprkos brzoj intervenciji vatrogasaca, preminula u zaječarskoj bolnici.

(BalkansPress / Novosti.rs)

Scroll to top