Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Subotici uhapsili su Danila L. (1999) iz Subotice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti.

On se tereti da je putem društvene mreže i slanjem poruka pretio devojci iz Subotice, zato što je fotografisala događaj u centru grada kada je njegov pas rase ''staford'' napao i ujeo psa lutalicu i fotografije postavila na društvenu mrežu Fejsbuk.

 

Prema njenom svedočenju D.L je pre nekoliko noći u centru grada, na Trgu Slobode, namerno pustio svog psa da napadne drugog uzvikujući "I treba da ga rascepa!"

- Dok je njegov pas krvnički ujedao drugog psa on ga je šutirao. Pas se jedva oslobodio. Smestili smo ga kod devojke koja je prisustvovala događaju. Preplašen je i istraumiran, ne može da stoji na nozi - opisuje čitateljka Kurira događaj od u centru Subotice.

PROČITAJTE: NOVA BOLEST HARA MEĐU NAŠOM DECOM: Počinje postepeno, a prerasta u pravu narkomansku krizu

*foto: Privatna arhiva

Ona dodaje da i da su joj se radnici obližnjeg ugostiteljskog objekta žalili da ih svakodnevno maltretira ali i da su je savetovali da se previše ne ističe jer je , kako kažu oni koji ga poznaju, "mnogo lud".

"Ku.vo prljava, oćeš da ti pati cela porodica. Moj pas je od juče zaklao još deset uličara!"

"Agresijom se hranim, agresija i adrenalin u meni bude zadovoljstvo!

Izređao bih vas sve i pucao vam u glavu. I treba da kida moj pas, zato i imam staforda. Mamu ti je.em da kida i ubija" - samo su neke od poruka koje je D.L. slao devojci.

 

Nakon saslušanja u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici, osumnjičenom je sudskim rešenjem određen pritvor do 30 dana. 

Inače, Kurir je i ranije pisao o D.L. koji je kao petnaestogodišnjak terorisao učenike i nastavnike Gimnazije "Svetozar Marković" čiji je učenik bio.

Kako je tada ispričao suprig nastavnice hemije iz te škole, D.L. je potpuno demolirao njihov porodični automobil.

PROČITAJTE: DEPRESIJA NAM UBIJA MLADE! ZA 7 DANA DVE DEVOJKE SE UBILE, TREĆA POKUŠALA DA SKOČI S TERASE: Šta se dešava sa srpskom omladinom?

Potpuno nam je demolirao auto! Šteta je oko 2.500 evra. Razbijeno je šest prozora, šoferšajbna, isečene su gume, slomljeni retrovizori. Odneo je registarske tablice i izlupao limariju - rekao je tada A.T. i dodao da se i on i njegova supruga plaše zbog njega da idu na posao.

- Na času mi psuje suprugu, govori joj „je.i se, od.ebi, teraj se u pi.ku materinu“. U školi je pokrenut postupak protiv njega, ali nije izbačen iako tuče đake, preti profesorima...

Da je D.L. izuzetno problematičan potvrdili su i drugi nastavnici i profesori koji tvrde da su D.L., u to vreme petnaestogodišnjaku fizički pretnje i fizički napadi na profesore i učenike "normalna stvar".

(BalkansPress / Kurir.rs)

Scroll to top