BalkansPress

Dobro došli!

Srbislava Petrović (66) preminula je u sredu uveče u svom stanu pored Novog Groblja na Zvezdari, a na njenom telu pronađeni su tragovi svirepog mučenja zbog čega policija sumnja da ju je ubila ćerka Zorana S, saznaje "Blic".

Kako saznajemo, nesrećna žena dovezena je kolima Hitne pomoći u Vojnomedicinsku akademiju oko 23.20 sati, nakon intervencije u njenom stanu u Ulici Albanske spomenice. Sat vremena kasnije nesrećna žena preminula je usled teških povreda koje je zadobila. Te povrede usmerile su istragu policije u pravcu ćerke Zorane, koja ima istoriju lečenja u psihijatrijskim klinikama.

 

Kako kažu stanari zgrade, nesreća koja je snašla nesrećnu ženu, inače doktorku opšte prakse u penziji, nije se prvi put dogodila, ali su je ovoga puta batine njene ćerke odvele u smrt, kažu komšije.

- Ovo nije prvi put da je Zorana prebila majku, dešavalo se da je prebijenu izbaci iz stana i da joj ne dozvoljava da uđe unutra. Strašne stvari su se tu dešavale - pričaju komšije preminule žene koju će ćerka prebijala i izgladnjivala deset dana.

Zgrada u kojoj je Srbislava živela sa ćerkom

*Zgrada u kojoj je Srbislava živela sa ćerkom; Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

Vuksan Stevo, predsednik skupštine stanara kaže da je čio da je policija došla, pa je izašao da vidi šta se dešava. Kada je policija otvorila vrata zatekli su Zoranu i Srbislavu koja je bila u veoma lošem stanju.

PROČITAJTE: DANILO L. (18) GODINAMA TERORIŠE CELU SUBOTICU: Svi se plaše njegovog psa koji kolje, a on bije, preti, lomi...

- Srbislava je izgledala strašno, jedva sam je prepoznao. Imala je mnogo povreda po glavi i nogama, ogrebotine iz kojih je išla krv, jako se osećala kao da se dugo nije kupala i bila je u komi. Zorana je samo stajala praznog pogleda a nju su kasnije odveli u psihijatrijsku ustanovu. Kako sam kasnije čuo upravo ona je pozvala policiju, ali to je očito bilo kasno jer je Srbislava sat vremena kasnije u bolnici preminula - ističe Stevo.

*Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

On dodaje da je Zoranu danima viđao kako odlazi u prodavnicu, a zatim se vraća u stan.

- Pitao sam je gde joj je majka, pošto ženu nisam dugo video, a ona je govorila da je u stanu. Kada sam čuo kasnije da je držala deset dana zatvorenu bez hrane bio sam u šoku - ističe on.

 

Kako kaže Srbislavu godinama poznaje, i ističe da je veoma fina žena. Za Zoranu tvrdi da je imala teške psihičke probleme i da je više puta bila u psihijatrjskim ustanovama.

- Srbislava je radila u Domu zdravlja na Paliluli, ali je otišla u invalidsku penziju. Muž joj je davno preminuo a sa sinom je bila u lošim odnosima. Brinula je o Zorani koja je često prebijala, pa je jednom napala i komšinicu prekoputa. Često su je odvodili u psihijatrijsku bolnicu, ali se brzo vraćala. Bila bi tamo par meseci, a nakon povratka bude mirna neko vreme, pa opet po svom - kaže on.

PROČITAJTE: HOROR U NIŠU: Izvukao srp pa izbo mladića zbog parking mesta!

*Foto: V. Živojinović / RAS Srbija

Prema priči komšija koje dele hodnik sa njima kobne večeri se čula buka u hodniku. Tada su zatekli policiju i Hitnu pomoć.

- Nisam znala šta se dešava ali čim smo ugledali Srbislavu svu krvavu i u ranama, znali smo da ju je Zorana ubila. Ovo nije prvi put da je prebije. Prošle godine u decembru je prebijenu izbacila iz stana. Na nas se ljutila kada izvedemo kuče u šetnju jer se navodno plašila, pa nam je njena majka skretala pažnju da vežemo kuče kako je ne bismo razbesneli - ističu komšije.

Zorana je iste večeri oko 3 sata nakon ponoći prebačena u psihijatrijsku kliniku, a telo njene majke je i dalje na VMA, jer se čeka izvršenje obdukcije.

(BalkansPress / blic.rs)

Scroll to top